Friptură de miel la cuptor Jamila. Cea mai gustoasă, simplă şi rapidă reţetă VIDEO

Friptura de miel este felul principal de mâncare și cel mai așteptat preparat culinar pregătit de gospodine pentru masa de Paște. Una dintre cele mai gustoase, mai simple și mai rapide rețete pentru friptura de miel la cuptor este cea prezentată de celebra Jamila.

14 apr. 2023, 15:25
Friptură de miel la cuptor Jamila. Cea mai gustoasă, simplă şi rapidă reţetă VIDEO
Friptura de miel la cuptor Jamila. Cea mai gustoasă, simplă şi rapidă reţetă

Friptură de miel la cuptor Jamila. Sunt foarte multe feluri în care se poate găti friptura de miel. Carnea merge foarte bine cu condimente tari cum ar fi chimionul şi piperul, dar are nevoie de ceva acid pentru a fi frăgezită. Astfel, trebuie neapărat să fie marinată într-un amestec de condimente, ulei de măsline şi zeamă de lămâie pentru cel puţin 12 ore sau cel mai bine 24 de ore. De asemenea, iaurtul este foarte bun pentru a marina carnea, la fel şi laptele bătut sau kefirul.

Citeşte şi: Carnea de miel, pericol pentru sănătatea anumitor persoane. Cine nu ar trebui să o consume

Pulpa de miel se poate dezosa şi umple cu fructe uscate, pătrunjel, condimente, ceapă verde. Pentru reţeta de friptură de miel Jamila marinarea  se face în ulei de masline, sare, piper, rozmarin şi usturoi cu un adaos de zeamă de lămâie. Pentru granitură se preferă cartofii rumeniţi la cuptor, dar se poate merge şi pe salată proaspată de primavară cu leurdă, ceapă verde şi ridichi.

Citeşte şi: Greşeala majoră pe care o fac românii când cumpără carnea de miel: când şi de ce devine toxică. Ce spun specialiştii şi la ce trebuie să aveţi grijă

Ingrediente: o pulpă de miel )aproape 3 kg), un kg de cartofi micuţi, o căpăţână de usturoi, câteva crenguţe de rozmarin proaspăt, amestec ierburi de Provence, ulei de masline, o jumătate de lămâie, sare, piper.

Mod de preparare în video: