Friptură de miel pentru Paşte. Cum să-ţi iasă carnea fragedă şi gustoasă

Friptura de miel nu poate să lipsească nici anul acesta de pe masa de Paşte. Vă prezentăm o reţetă clasică de friptură cu usturoi şi vin alb. Este foarte uşor de făcut şi nu necesită prea mult timp.

30 apr. 2021, 08:07
Friptură de miel pentru Paşte. Cum să-ţi iasă carnea fragedă şi gustoasă
Friptură de miel pentru Paşte. Cum să-ţi iasă carnea fragedă şi gustoasă

Friptură de miel pentru Paşte. Ingrediente

Citeşte şi Reţetă cozonac de Paşte 2021. Reţetă de cozonac pufos de la Chef Scărlătescu

Carne de miel

Sare

Piper

Cimbru

Condimente pentru miel

Usturoi după gust

500 ml de vin alb

Friptură de miel pentru Paşte. Mod de preparare

Se porţionează carnea de miel, apoi se spală bine. Într-un bol, pregătim mixul de condimente. Adăugăm sarea, piperul, cimbrul şi celelalte condimente speciale pentru carnea de miel.

Următorul pas este să condimentăm carnea cu mixul pregătit anterior.

Tava în care urmează să gătim cea mai delicioasă friptură de miel pentru masa de Paşte o ungem cu puţin ulei, după care aşezăm bucăţile de carne, apoi adăugăm vinul şi usturoiul. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi o lăsăm timp de aproximativ 45 de minute.

Nu uitaţi să întoarceţi carnea de pe o parte pe cealaltă în momentul în care observaţi că se rumeneşte.

Citeşte şi Cum faci cea mai bună friptură de miel. Chef Sorin Bontea dezvăluie secretul unui preparat fraged, care ţi se topeşte în gură

Masă Paşte 2021. În ce condiţii stăm alături de familie. Precizări oficiale

Valeriu Gheorghiță spune că ajungem la imunizarea colectivă în septembrie astfel că de Paște stăm cu familia la masă dacă suntem toți vaccinați.

„În primul rând este important profilul de risc medical al fiecărei persoane și anume dacă vorbim de o persoană în vârstă, o persoană cu boli cronice, cu boli care reduc imunitatea, care scad imunitatea. Chiar dacă sunt vaccinate, este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenție chiar în adunările mici din familie. Altfel, dacă vorbim de persoane care nu au condiții la risc, dacă sunt vaccinate, putem ști că aceste adunări sunt mult mai sigure și aceste întâlniri în familie se desfășoară în condiții mult mai bune“, spune Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare.


loading...
Partenerii noștri