FRR va ancheta incidentul de la Botoşani dintre jucătorii naţionalei României şi ai Spaniei

Federaţia Română de Rugby (FRR) a informat, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că va analiza incidentele de la Botoşani, de sâmbătă seara, dintre jucători ai naţionalelor României şi Spaniei.

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 13:53
FRR va ancheta incidentul de la Botoşani dintre jucătorii naţionalei României şi ai Spaniei

„Regretăm evenimentul de la Botoşani, dintre jucătorii echipei noastre şi cei spanioli. Federaţia Română de Rugby va analiza în detaliu această situaţie şi va lua măsurile necesare. Ne cerem scuze suporterilor care au fost alături de noi, precum şi publicului din Botoşani, care ştim că îi va susţine pe Stejari şi la meciul cu Belgia”, se arată în comunicatul FRR.

Citeşte şi: Rugbyşti din echipa naţională a României s-au luat la bătaie în club cu cei de la naţionala Spaniei

Potrivit presei locale, şapte jucători ai naţionalelor României şi Spaniei au fost implicaţi sâmbătă noaptea într-o altercaţie, într-un club de noapte din Botoşani, pe fondul unui schimb de replici mai dur şi a consumului de alcool. Agenţii de pază ar fi pulverizat spray lacrimogen în club, evacuând toţi clienţii localului.

Oamenii de ordine au apelat și serviciul 112, la fața locului ajungând mai multe echipaje de poliție. Deși plini de sânge, sportivii au refuzat să meargă la Urgențe, aceștia mergând direct la hotelurile unde erau cazați, fiind informați și antrenorii lor.

Poliția Botoșani s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție procedurală.
 
România a învins Spania cu scorul de 24-7 sâmbătă la Botoşani, în etapa a 3-a din Rugby Europe Championship.