Fructul care opreşte îmbătrânirea. Ce să mănânci ca să fii tânăr mereu

A fost descoperit fructul care opreşte îmbătrânirea. Dacă vrei să rămâi tânăr, măncâncă avocado. Mai multe studii au demonstrat că acest fruct exotiv încetineşte procesul de îmbătrânire.

19 feb. 2022, 10:01
Fructul care opreşte îmbătrânirea. Ce să mănânci ca să fii tânăr mereu
Fructul care opreşte îmbătrânirea. Ce să mănânci ca să fii tânăr mereu

Fructul care opreşte îmbătrânirea. Este vorba despre avocado. În urma unor studii s-a descoperit că acest fruct exotic, bogat în magneziu, stagnează procesul de îmbătrânire.

Fructul care opreşte îmbătrânirea

Un studiu realizat de Universitatea Tufts, apărut în jurnalul Nutrients, arată că avocado este fructul care te menţine tânăr. Mai mulţi voluntari au fost monitorizaţi timp de şase luni. Unii au consumat un avocado pe zi, în timp ce alţii au mâncat un cartof sau 240 de grame de năut. La final, oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au mâncat avocado aveau un nevel mai mare de luteină, asociat funcției cognitive și memoriei.

Citeşte şi Mănâncă trei căţei de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Efectele sunt incredibile

De asemenea, avocado este excelent în dietă și datorită conținutului de magneziu. Magneziul este esenţial  pentru că el se regăsește în fiecare celulă din organism și este vital pentru multe funcții ale organismului.

Trebuie să ştiţi că un avocado conține 60 mg de magneziu, adică 15% din necesarul zilnic recomandat.

Magneziul acționează atât asupra creierului, cât şi asupra vaselor de sânge. Acesta dilată vasele de sânge și crește circulația sangvină către creier, potrivit csid.ro. 

De asemenea, avocado se numără printre alimentele care conțin acizi grași omega-3. Aproximativ 60% din creier este făcut din grăsime și jumătate din această cantitate este omega-3. Alimentele bogate în omega-3 previn declinul cognitiv, adică apariția bolii Alzheimer. De asemenea, omega-3 produce celule nervoase, vitale pentru memorie și capacitatea de a învăța.

Citeşte şi Cum să slăbeşti simplu şi rapid, fără te înfometezi. În 7 zile poţi pierde până la 15 kilograme