Mănâncă trei căţei de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Efectele sunt incredibile

Usturoiul are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Acesta conţine compuşi cu proprietăţi antitumorale şi antimicrobiene, dar şi substanţe care reduc riscul bolilor cardiovasculare şi metabolice.

16 feb. 2022, 10:29
Mănâncă trei căţei de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Efectele sunt incredibile

Mănâncă trei căţei de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Această cură este recomandată celor care suferă de hipertensiune arterială sau de alte afecţiuni cardiovasculare.

Mănâncă trei căţei de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Beneficii incredibile pentru sănătate

Cura cu usturoi constă în administrarea a 2-3 căței de usturoi în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Cățeii se curăță de coajă și se înghit întregi, nemestecați, ca pe niște pastile. Această cură se ţine timp de două luni.

Citeşte şi Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci usturoi prăjit. Acţionează timp de 24 de ore şi este o adevărată binecuvântare pentru sistemul digestiv, cardiovascular şi siluetă

Iată ce beneficii are cura cu usturoi

reglează ritmul cardiac și contracțiile inimii

stimulează circulația sangvină

curăță vasele de sânge

scade colesterolul de pe pereții arterelor

reduce nivelul tensiunii arteriale

Este foarte important ca în perioada în care ţineţi această cură să consumaţi sucuri din sfeclă roşie, morcov, păstârnac sau roşii. Beţi câte 2-3 pahare de suc pe zi. Nu uitaţi să adăugaţi în sucurile de legume şi câte o linguriţă de suc de usturoi, hrean şi lâmâie.

Potrivit unor studii, usturoiul ajută la scăderea presiunii arteriale, a colesterolului seric și a trigliceridelor. De asemenea, acesta ajută la prevenirea aterosclerozei și la inhibarea agregării plachetare, scrie lataifas.ro.

Studiile clinice au demonstrat că usturoiul reduce tensiunea arterială la peste 80% din pacienții cu hipertensiune. Autorii au subliniat faptul că usturoiul nu produce efecte secundare și nici complicații severe.

Alte studii umane au confirmat faptul că usturoiul ajută și la prevenirea trombozei.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă ţii picioarele în apă cu usturoi timp de 30 de minute. Trucul genial pe care e musai să-l încerci