Fructul care poate înlocui ceafa de porc! Un kilogram costă doar 11 lei

Jackfruitul este considerat cel mai mare fruct din lume, el putând să cântărească între 5 și 50 de kilograme. Nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm fructul miracol, deoarece este, de asemenea, extrem de bogat în vitamine precum vitaminele A, C, E, B1, B2, B3.

25 mart. 2023, 08:08
Fructul care poate înlocui ceafa de porc! Un kilogram costă doar 11 lei

Dacă te-ai hotărât să îți schimbi regimul alimentar, devenind vegetarian sau vegan, sau dacă vrei, pur și simplu să slăbești există fructul perfect pentru tine! Acesta poate să înlocuiască friptura, iar nutriționiștii afirmă că are un conținut considerabil de vitamine și minerale. Și prețul este unul cât se poate de accesibil, dat fiind că un kilogram costă doar 11 lei.

Citește și: Fructul care ține doctorul departe! Este gustos, sățios și extrem de sănătos

Jackfruitul este considerat cel mai mare fruct din lume, el putând să cântărească între 5 și 50 de kilograme. Acesta provine din Asia de Est și conține sute de semințe bogate în proteine, potasiu, calciu și fier. De asemenea, un singur copac poate să producă sute de astfel de fructe.

Nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm fructul miracol, deoarece este, de asemenea, extrem de bogat în vitamine precum vitaminele A, C, E, B1, B2, B3. Și din punct de vedere al mineralelor, jackfruitul este foate bogat, oferind o gamă extrem de variată precum magneziu, sodiu, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, fructoză şi zaharoză.

Fructul care înlocuiește friptura

De la acest fruct putem consuma numai miezul. Pentru vegani și vegetarieni acest fruct este extrem de agreabil, mai ales pentru că are un gust similar cu al cărnii de porc.

Mai mult de atât, specialiștii și nutriționiștii afirmă că fructul acesta poate ajuta la prevenirea și/sau combaterea unor afecțiuni ale sănătății. Printre acestea se numără menținerea sănătății oaselor și a sistemului nervos.

„Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi”, a explicat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India.

Pentru a cumpăra un kilogram de jackfruit ai nevoie de doar 2,50 de dolari, în lei acest lucru înseamnă 11 lei. De asemenea, acesta se poate vinde și la felie. Fructul poate fi preparat în extrem de multe moduri: copt, sub formă de suc, chipsuri, înghețată sau transformat în făină.

În ciuda beneficiilor sale pentru sănătate, jackfruitul nu se numără printre fructele populare în România, unde nu se găsește încă sub formă proaspătă, ci sub forma de conservă sau chiar suc în unele magazine.

Citește și: Fructul care te ajută să ai o inimă sănătoasă și îți curăță vasele de sânge. Trebuie neapărat să îl consumi