Fructul care te ajută să ai cel mai puternic sistem imunitar. Grijă mare la cantităţi!

Acerola este cea mai puternică sursă de acid ascorbic (vitamina C) de pe planetă. 100 g de acerola furnizează o cantitate impresionantă de 1500-4000 mg de vitamina C.

10 mai 2023, 08:46
Fructul care te ajută să ai cel mai puternic sistem imunitar. Grijă mare la cantităţi!

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar. Fructele au un gust plăcut și sunt folosite în medicina modernă și populară. Printre utilizările tradiționale se numără tratarea bolilor de ficat, diaree, dizenterie, tuse și răceli.

Acerola este un fruct cunoscut pentru conținutul său deosebit de ridicat de vitamina C, care ajută la stimularea funcției imunitare și la menținerea sănătății părului, pielii și unghiilor.

Acest fruct este, de asemenea, plin de fitonutrienți și alți antioxidanți.

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar

Ce este acerola?

Acerola este fructul unui arbore stufos originar din America Centrală și de Sud, Mexic și insulele Caraibe. Este cunoscut și sub numele de cireșul Barbados sau cireșul din India de Vest. Acerola este clasificată în mod confuz ca fiind o boabă (în ciuda aspectului său asemănător cu cel al cireșelor).

Fructul minune care elimină grăsimea de pe abdomen. Consumă-l în fiecare dimineață

Consumată cândva doar de nativii din aceste țări, acerola este acum populară în întreaga lume, în principal datorită profilului său nutrițional superior și statutului său de superaliment.

Originea fructului de acerola Acerola a fost recoltată din sălbăticie și a fost apreciată de localnici timp de secole atât pentru gustul său deosebit, cât și pentru beneficiile pentru sănătate.

De unde provine fructul în prezent

Fructul proaspăt de acerola poate fi consumat crud sau gătit și are un gust plăcut, dulce și aromat. Astăzi, acerola este cultivată în multe țări și exportată în întreaga lume, în principal pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Deoarece este fragil și are un termen de valabilitate scurt, este de obicei consumat ca supliment în afara țărilor în care este cultivat. Acest lucru ne permite să ne bucurăm de beneficiile sale sub formă de suc, supliment sau pulbere, care sunt mai durabile în comparație cu fructele proaspete.

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar

4 beneficii pentru sănătate ale acerola

Acerola este foarte bogată în vitamine

Acerola are un conținut incredibil de vitamina C, și pe bună dreptate. Acerola este cea mai puternică sursă de acid ascorbic (vitamina C) de pe planetă. 100 g de acerola furnizează o cantitate impresionantă de 1500-4000 mg de vitamina C.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, este de 50-100 de ori mai mare decât cantitatea pe care o găsiți într-o portocală sau o lămâie. Studiile arată că acerola organică, în special, este chiar mai bogată în acest micronutrient important pe care sistemul nostru imunitar îl adoră.

Iată care e fructul ce îți poate crește IQ-ul. Important e să nu depășești această cantitate. Recomandarea specialiștilor

A lua suficientă vitamina C în dieta noastră este foarte important pentru sănătatea noastră. Unele suplimente de vitamina C pot provoca efecte secundare nedorite, așa că cel mai bine este să obținem vitamina din surse alimentare.

Semnele deficienței de vitamina C includ oboseală extremă, piele aspră/uscată, vânătăi ușoare și articulații dureroase. Așadar, dacă vreunul dintre acestea vă sună familiar, este posibil să doriți să vă creșteți aportul de vitamina C și puteți face acest lucru foarte eficient cu acest fruct uimitor.

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar

Acerola este excelentă pentru păr, piele și unghii

Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului, una dintre proteinele structurale esențiale pentru păr, piele și unghii. De fapt, vitamina C este adesea folosită în suplimentele de colagen pentru a optimiza efectul acestora și a maximiza sinteza colagenului.

Deoarece producția naturală de colagen a organismului scade odată cu vârsta, creșterea aportului de vitamina C poate contribui la atenuarea acestui efect și la minimizarea semnelor vizibile de îmbătrânire.

Acerola furnizează vitamina C într-o formă naturală, foarte ușor de absorbit și biodisponibilă, contribuind la accelerarea sintezei colagenului pentru un păr, unghii și piele sănătoase.

Mai mult, acest mic fruct hidratează pielea prin inhibarea pierderii transepidermice de apă, un lucru care contribuie la afecțiunile cutanate cauzate de deshidratarea pielii, precum și la exacerbarea liniilor și a ridurilor.

Acerola are proprietăți imunostimulatoare

Desigur, vitamina C este sinonimă cu funcționarea sistemului imunitar și, în doze mari, poate ajuta la combaterea răcelii și gripei comune. Studiile arată că un aport adecvat de vitamina C poate ajuta la vindecarea răcelii și a virușilor cu până la 20% mai repede.

Cercetările arată, de asemenea, că un aport ridicat de vitamina C stimulează producția multor celule imunitare, inclusiv a limfocitelor, a fagocitelor și a celulelor T. Deoarece acerola are un conținut ridicat de vitamina C, precum și o activitate antioxidantă puternică, este un aliment dublu de stimulare a imunității, antioxidanții ajutând la stimularea răspunsului imunitar prin activarea celulelor imunitare.

Acerola este, de asemenea, plină de fitonutrienți, inclusiv carotenoizi, fenolici, flavonoide și antociani, precum și minerale precum fier, fosfor și calciu. Toate acestea acționează în sinergie pentru a susține funcția imunitară optimă, astfel încât acest fruct nutritiv este mai mult decât conținutul său de vitamina C.

Acerola îmbunătățește sănătatea creierului

Fructele de Acerola sunt o sursă nutrițională puternică de compuși vegetali numiți antociani, care sunt neuroprotectori. Acest lucru înseamnă că ajută la protejarea creierului de stresul oxidativ dăunător cauzat de compuși numiți radicali liberi.

Nivelurile ridicate de antociani din acerola pot reduce riscul de pierdere a memoriei și de declin cognitiv aferent.

Beneficiile Acerola ‘s pentru sănătatea creierului sunt, de asemenea, atribuite capacității sale de a reduce inflamația și oxidarea în creier, ceea ce, la rândul său, menține celulele creierului și neuronii sănătoși, potrivit actualno.com.