FRUMUSEŢEA TA: Cosmetice homemade de vară

În timpul verii pielea are nevoie de o îngrijire specifică. Câteva cosmetice homemade de vară te vor ajuta să ai picioare uşoare, piele fină şi păr strălucitor.

15 aug. 2014, 14:37
FRUMUSEŢEA TA: Cosmetice homemade de vară

1. Spray homemade pentru picioare usoare

Ingrediente: 150 ml de vodka, 30 de picaturi de ulei esential de menta piperata, jumatate de lingurita de glicerina vegetala.

Amesteca vodka cu glicerina, cu ajutorul unei spatule. Dupa ce ai omogenizat bine cele doua ingrediente, pune si uleiul esential. Toarna preparatul intr-o sticla cu pulverizator, de preferat de culoare inchisa. Pastreaza sprayul la frigider. Sprayul homemade poate fi folosit in orice moment al zilei pentru a calma picioarele umflate de caldura sau incinse din cauza mersului. Agita flaconul inainte de folosire. Lasa sa se usuce in mod natural, la aer. Este normal sa simti cateva furnicaturi, caci este stimulata si circulatia sanguina, scrie curademiere.ro.

Sprayul indeparteaza mirosurile urate si transpiratia, regenerand pielea.

Citeşte şi Cele mai bune măşti de faţă pe bază de tomate şi efectele lor incredibile!

2. Masca de par homemade

Ingrediente: o lingurita de unt de karite, o lingurita de unt de cocos, o lingurita de ulei de camelia, 2 picaturi de ulei esential de santal.

Topeste pe baie de aburi untul de carite si cel de cocos. Ia de pe foc, pune uleiul de camelia si amesteca usor, cu o spatula din silicon. La sfarsit, adauga uleiul esential de santal. Mai amesteca cateva minute, apoi muta masca intr-un borcanel sau o sticluta cu pereti inchisi la culoare. Lasa la racit, apoi pastreaza la frigider. Masca de par homemade poate fi folosita inainte de a merge la plaja, pentru a proteja parul sau seara, pentru a reda supletea si stralucirea parului fragilizat. Ia putin produs si incalzeste-l intre degete, apoi aplica-l pe tota lugimea parului. Maseaza usor spre varfuri, ca sa inchizi porii, apoi freaca usor parul intre palme.

Folosind aceasta masca vei putea face suvite ondulate impecabile, iar parul iti va ramane hranit si stralucitor.

3. Ulei fortifiant pentru unghii

Citeşte şi Loţiunile tonice, soluţia ideală pentru un ten sensibil. Cum se prepară acasă şi ce efecte au

Ingrediente: 20 de picaturi de ulei esential de lavanda, 10 picaturi de ulei esential de lamaie, o lingura de ulei de migdale dulci, o lingura de ulei de jojoba.

Pune intr-o sticluta inchisa la culoare uleiurile esentiale si apoi, cu o palnie mica, uleiurile vegetale. Agita bine pentru a amesteca uleiurile. Pastreaza uleiul fortifiant de unghii la temperatura camerei, intr-un loc ferit de lumina. Pune cate o picatura de ulei pe fiecare deget si maseaza cu miscari circulare, insistand asupra cuticulelor. Poti folosi acest ulei zilnic, chiar si cand esti data cu oja, pentru a harni unghiile si a le stimula cresterea si pentru a inmuia cuticulele.

Unghiile tale vor fi mai fine, mai stralucitoare si mai rezistente, atat la nisip, cat si la apa, iar cuticulele vor creste mai greu.

4. Spray pentru par stralucitor

Ingrediente: 90 ml de apa plata, o lingura de gel de aloe vera, o lingurita de ulei de jojoba, 2-8 picaturi de ulei esential de lavanda sau de neroli sau de trandafiri.

Varsa, picatura cu picatura, intr-un flacon de 100 ml, uleiurile esentiale, apoi uleiul de jojoba. Inchida flaconul si agita, apoi pune si gelul de aloe vera. Completeaza cu apa plata. Poti inlocui apa plata cu apa de lavanda, apa de flori de portocal sau apa de trandafiri. Agita flaconul pentru a omogeniza ingredientele. Da-te cu spray pe toata lungimea parului. Freca usor intre palme firele de par, insitand la varfuri, apoi lasa sprayul sa intre in par.

Acest spray reda stralcuirea parului, fie ca este lung sau scurt. In plus, mirosul parului tau va fi unul seducator.

Citeşte şi Cele mai bune măşti cosmetice pentru ten normal. Reţete uşoare