Fuego, cu sufletul sfâşiat după ce a filmat videoclipul piesei „Împodobeşte, mamă, bradul”

De peste 10 ani, "Împodobeşte, mamă, bradul" este una dintre cele mai populare melodii de Crăciun. Însă tocmai această popularitate i-a adus, din păcate şi statutul de cea mai luată în derâdere piesă românească. Ce nu ştiu mulţi este însă, faptul că povestea acestei opere muzicale este extrem de tristă.

RomaniaTV.net
19 dec. 2016, 11:57
Fuego, cu sufletul sfâşiat după ce a filmat videoclipul piesei „Împodobeşte, mamă, bradul”

Sufletele sensibile varsă cel puţin o lacrimă când aud melodia, iar videoclipul piesei în care Fuego apare alături de Gheorghe Turda şi de Irina Loghin înmoaie şi mai tare inima.

„Împodobeşte, mamă, bradul” are la bază povestea unei mame care n-a avut şansa să împodobească pomul de Crăciun alături de toţi fiii ei. Se poate spune că nu acesta a fost lait motivul inspiraţiei artistului, ci povestea identică a femeii, care l-a ajutat să filmeze videoclipul piesei.

Citeşte şi  FUEGO, mărturisire în premieră. Toată lumea îl va privi ALTFEL

„Piesa aceasta, care este de ani buni comentată şi citată, are o poveste emoţionantă. Este un cântec simplu, scris cu gândul la părinţii mei. Am filmat videoclipul prin 2002, alături de Irina Loghin şi de Gheorghe Turda, într-o casă superbă. Proprietarii au murit, din păcate, între timp, dar povestea lor a rămas.

Am cunoscut-o pe doamnă şi când i-am văzut casa, am zis că-i musai să facem un clip acolo. Ea avusese trei copii. Unul încă locuia acolo, cu părinţii lui, dar unul murise, iar al treilea, plecat de acasă, nu-i mai căutase de ani buni. A acceptat propunerea tocmai în ideea că poate fiul ei plecat şi înstrăinat va vedea clipul şi va reveni acasă, sensibilizat de mesajul piesei.

În momentul în care începea melodia, izbucnea într-un plâns sfâşietor, dar n-o auzea nimeni, pentru că volumul muzicii era dat aproape la maximum. Când opream filmările, doamna Viorica îşi ştergea lacrimile şi zâmbea, să nu observ eu.

Doamna respectivă a murit cu regretul că povestea din cântec nu s-a îndeplinit şi în viaţa reală. Fiul său n-a căutat- o.

Până la urmă, cântecul acesta, ţinta multor glume, spune o poveste despre un copil şi părinţii săi, cei care l-au crescut şi educat şi au făcut din el un om mare!”, a declarat Fuego pentru cei de la Libertatea.ro.