Fumatul în mall este tot mai dificil. Cafenele riscă suspendarea activităţii

Protecţia Consumatorului îi ameninţă pe patronii de cafenele din mall-uri că le opreşte activitatea dacă permit fumatul în locuri neautorizate. Şi proprietarii de centre comerciale riscă sancţiuni dacă nu iau măsuri.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 11:33
Fumatul în mall este tot mai dificil. Cafenele riscă suspendarea activităţii

Protecţia Consumatorului a descoperit multe cazuri în care clienţii puteau să fumeze în cafenele, deşi acestea nu erau izolate în nici un fel de restul centrului comercial.

În urma verificărilor, instituţia i-a înştiinţat pe reprezentanţii mall-urilor că sunt direct responsabili dacă patronii de cafenele nu respectă legea.

Ei spun că nu au scrumiere pe masă, dar consumatorul îşi ia farfurioara de la ceşcuţă pe masă şi îşi aprinde ţigara înăuntru. Nu este aşa, este o încercare de a păcăli. O să vedeţi în perioada imediat următoare, pe lângă sancţiunile pe care le aplicăm, şi măsurile de oprire temporară a activităţii„, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.

Ca să-şi lase clienţii să fumeze, cafenelele şi restaurantele trebuie să investească în sisteme eficiente de izolare. Fumatul în mall este permis doar în spaţii izolate total de exterior.