Fumează 30 de ţigări pe zi şi este plătită pentru asta

Li Hui fumează 30 de țigări pe zi și nu are nicio intenție să renunțe la fumat. La fel ca multe alte persoane în China, Li Hui este plătită ca să fumeze, informează Global Times, preluat de Courrier International.

RomaniaTV.net
08 nov. 2013, 12:00
Fumează 30 de ţigări pe zi şi este plătită pentru asta

Angajată a Heilongjiang Tobacco Industrial, mare producător chinez de țigări, Li Hui evaluează aroma, amăreala și efectele iritante ale tutunului. Femeile cu ‘simțuri delicate’ excelează în această activitate, însă ele trebuie să renunțe la machiaj și la parfum: gustul produsului nu poate fi alternat.

China numără circa 350 de milioane de fumători — mai mult de o treime din populația mondială a amatorilor de nicotină. Potrivit unui studiu al Universității Johns Hopkins, peste 85% dintre copiii chinezi pot să identifice o marcă de țigarete.

Citeşte şi RENUNŢĂ LA FUMAT: Sfaturi pentru a uita de ŢIGĂRI

Prin urmare, nu e timp de răgaz pentru dna Li. De altfel, neobosita ‘degustătoare de țigări’ a fost deja declarată ‘muncitoare model’ în orașul Harbin. Comparativ cu poluarea care afectează această metropolă cu 11 milioane de locuitori, volutele de fum lansate de fumătoarea profesionistă sunt o picătură într-un ocean.

Nu cu mult timp în urmă Harbin a fost paralizat timp de trei zile de smog. Școlile au fost închise, pe aeroporturi s-a instalat haosul: sub vălul de smog, vizibilitatea nu depășea zece metri, potrivit South China Morning Post. Concentrația de particule fine PM 2,5 a depășit atunci aproape de 40 de ori nivelul de expunere maximă recomandat de Organizația Mondială a Sănătății /OMS/. La acea dată, autoritățile au pus poluarea pe seama punerii în funcțiune a sistemului de încălzire publică. În ceea ce-o privește, dna Li a făcut o concesie pentru soțul său: ea nu fumează decât la birou. AGERPRES