Furtună puternică şi inundaţii pe litoralul românesc VIDEO

Mai mulți copaci au căzut pe străzile din Constanța din timpul unei furtuni care a lovit vineri la prânz zona litoralului. Ploile abundente au condus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe străzile din municipiul şi din judeţul Constanţa, depăşind cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare. Ploaia torențiala a fost însoțită de rafale puternice de vânt care au smuls o bucata din acoperisul unui mall. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 11:13
Furtună puternică şi inundaţii pe litoralul românesc VIDEO

Potrivit ISU Dobrogea, au fost mai multe apeluri legate de copaci căzuți în Constanţa. Totodată, mai multe curți și străzi au fost inundate, între care și o grădiniță de pe strada Fragilor.

La dispeceratul RAJA au fost primite până în jurul orei 14.00, 30 de reclamaţii, cele mai multe venind din  municipiul Constanţa, din zonele Coiciu, Faleză Nord, I.C.  Brătianu, cartierul Palazu Mare, staţiunea Mamaia şi din oraşul Ovidiu, zona Cişmelei. 

“În prezent sunt constituite 16 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanţa, respectiv 18 echipe pentru restul judeţului, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, Bd. Ferdinand, Aurel Vlaicu, asigurând permanenţa în toată această perioadă”, au precizat reprezentanţii RAJA pentru news.ro.

De asemenea, o bucată din acoperişul unui mall a fost smulsă de vânt.

Ploaia a creat probleme şi pe drumurile din judeţul Constanţa. DN 2A Constanţa – Ovidiu a fost inundat.

După mai multe avertizări nowcasting de ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină pentru zona litoralului, începând cu ora 15 în Dobrobea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.