FUZIUNEA CU PDL. Nicolai: Când cineva te ajută să treci puntea spre IAD nu merită să mai stai cu el la masă

CONGRES PNL.  Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a contestat, sâmbătă, în faţa delegaţilor liberali, fuziunea cu PDL şi afilierea trecerea partidului la PPE.

28 iun. 2014, 11:24
FUZIUNEA CU PDL. Nicolai: Când cineva te ajută să treci puntea spre IAD nu merită să mai stai cu el la masă

CONGRES PNL. Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a afirmat sâmbătă că se poate vorbi despre un mare proiect al dreptei, dar că atunci când ‘cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu merită să mai stai cu el la masă”, adăugând că nu ar dori ca PNL să fie ‘vândut pe un preţ mic’. . Nicolai a arătat însă că Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur sunt oameni care au trădat PNL, dar stau la masa discuţiilor acum.

Când cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu cred că merită să mai stai cu el la masă. (…) Am încredere că sunt liberali care îl vor servi pe cetăţean, şi nu grupurile de interese. Sunt liberali care vor proteja această ţară, nu o vor vinde. Brătianu spunea că ţara se conservă, nu se vinde. Stimaţi colegi, nu aş vrea să vindem pe preţ mic PNL, care este un partid istoric’, a afirmat europarlamentarul.

CONGRES PNL. Norica Nicolai a subliniat că principala preocupare a liberalilor trebuie să fie identitatea partidului.

‘Suntem, dl preşedinte, la al XXVIII-lea congres şi sunt sigură că toţi care ascultaţi şi cei care nu ascultaţi sunteţi interesaţi ca PNL să aibă multe congrese înainte. Identitatea acestui partid este prima noastră preocupare şi vreau să vă mulţumesc, dl Mircea Ionescu-Quintus, că ieri (n.r. vineri) aţi reuşit să promovaţi acel amendament care vorbeşte de noi, de istoria noastră, de numele nostru. Îmi doresc, dl preşedinte, nu doar să se vorbească despre ele într-un viitor statut, îmi doresc ca doctrina liberală, ca istoria liberală, care se confundă cu istoria României, să fie şi doctrina unui viitor partid, pentru că altfel suntem la vorbe’, a susţinut Norica Nicolai.

CONGRES PNL. Liberalii îşi aleg NOUA CONDUCERE. Marea miză: desemnarea PREZIDENŢIABILULUI

Ea a făcut referire şi la declaraţia lui Sorin Frunzăverde, care saluta, la începutul lunii, aderarea PNL la PPE.

Cred că dl Frunzăverde, care se bucura de acel moment, (…) va fi unul dintre oamenii care se va întoarce acasă odată cu marea fuziune’, a spus Nicolai.

Eurodeputatul liberal a precizat că afilierea unui partid la o familie europeană este nu numai o chestiune de doctrină, dar şi de onoare.

O opţiune politică de afiliere a unui partid rămâne nu numai o opţiune de doctrină, ci şi de onoare. Când alături de o familie, care te-a susţinut pe tine şi pe cei 7 milioane de români, care au fost acuzaţi de lovitură de stat, când o familie te susţine ca partid şi ca ţară nu ai voie să-i spui la televizor că divorţezi, pentru că, din păcate, aici şi nu numai aici politica pe televizor pare că a distrus legătura dintre partide şi cetăţean‘, a mai spus Norica Nicolai.

CONGRES PNL. Klaus Iohannis: NU am fost COMUNIST, nu sunt TRASEIST. N-am venit să câştig ceva şi să plec