GABRIEL COTABIŢĂ, în stare critică. Mihai Pocorschi: "Nu există activitate cerebrală"

Publicat: Joi, 14 Mai 2015 08:27 // Actualizat: Joi, 14 Mai 2015 08:32 // Sursa: romaniatv.net

Starea critică de sănătate a cântărețului Gabriel Cotabiță a ajuns subiect de dispută în breasla artiștilor. Presați din toate direcțiile, colegii lui Cotabiță care, cu bună credință, au oferit presei declarații despre acest subiect extrem de delicat, încearcă să retracteze tot ce ar putea afecta familia lui Gabriel Cotabiță.

GABRIEL COTABIŢĂ rămâne în comă la câteva zile de la accidentul suferit. Mihai Pocorschi a precizat, pentru „ring”: „Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu, dar cele mai în măsură să ofere astfel de informații sunt fetele lui care stau tot timpul acolo și care știu. Mi se pare nociv a ne da cu părerea într-un moment în care... dorința familiei mi se pare mai presus de orice... Ele își doresc să păstrăm... De ce să spunem că e mort sau că nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit”, scrie ziarulring.ro.

Mihai pocorschi făcea referire la declaraţia lui Adrian Enache: „Noi ne rugăm, doar că din păcate nu mai avem de ce... Am vorbit cu Mihai Pocorschi (colegul lui Gabriel Cotabiță din trupa VH2 - n.r.), iar medicii au spus că lui Gabi nu îi mai funcționează creierul și că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate nu se mai poate face nimic acum”. Mihai Pocorschi: „Nu există activitate cerebrală” Totodată, Mihai Pocorschi a precizat, pentru „ring”: „Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu, dar cele mai în măsură să ofere astfel de informații sunt fetele lui care stau tot timpul acolo și care știu. Mi se pare nociv a ne da cu părerea într-un moment în care... dorința familiei mi se pare mai presus de orice... Ele își doresc să păstrăm... De ce să spunem că e mort sau că nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit”.

CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: "Moartea cerebrală înseamnă moartea individului"

La câteva ore de la apariția acestor declarații, Florin Chilian i-a acuzat pe Adrian Enache și pe Mihai Pocorschi de „indiscreție jegos de grosolană”. „Decât cu așa prieteni apropiați, mai bine fără! Adrian Enache și Mihai Pocorschi... bieți nemernici care nu țin cont de drama sufletească a familiei. Dana are dreptate. Dacă ar fi avut un concert, profitau de ocazie să-l anunțe și pe ăla în context, dar n-au. Las' că poate le vin cântări acum în urma indiscreției jegos de grosolane pe care au făcut-o”, a scris Florin Chilian pe pagina lui de socializare. „În goana după senzațional, mi-au interpretat vorbele” Presat din toate direcțiile, la nici 24 de ore de la prima declarație, Adrian Enache a revenit, spunând că „în goana după senzațional, vorbele i-au fost interpretate”, iar el nu a afirmat niciodată despre Gabriel Cotabiță că are „creierul mort”. „Nu am spus așa ceva, niciodată. Am văzut la TV că au zis medicii că activitatea creierului e aproape nulă, dar eu mă rog ca medicii să nu aibă dreptate și Dumnezeu să facă o minune. În goana după senzațional, mi-au interpretat vorbele. Cer scuze familiei lui Cotabiţă. Sunt alături de el şi mă rog pentru el. Doream să fie alături de mine diseară la avanpremiera filmului meu, dar sper să fie măcar la premieră”, a declarat Adrian Enache. 

CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, stare critică. Prof. dr. Constantin Popa: "Moartea cerebrală înseamnă moartea individului"

Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cântăreţul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca.

"Pacientul se afla internat in momentul de fata in Sectia de Terapie Intensiva fiind in status post stop cardio-respirator resuscitat si necesitand masuri specifice de terapie intensiva, inclusiv ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava, dar stabila;

Investigatiile complexe de la internare pana la momentul de fata indica drept cauza cea mai probabila a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac (produs in contextul unor afectiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral;

Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila", se arată într-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca.

Ultimul RMN facut de Cotabita a fost analizat si de catre cel mai cunoscut neurochirug, Vlad Ciurea, cel care nu crede prea mult in sansele de supravietuire ale artistului.

VEZI ŞI Cadrele medicale, despre starea lui Cotabiţă: Medicii nu mai pot face nimic, doar Dumnezeu îl mai poate salva

Familia și prietenii apropiați ai lui Gabriel Cotabiță au aflat, luni după-amiază, de la medici că artistul nu mai are activitate cerebrală, iar funcțiile lui vitale sunt menținute artificial, a dezvăluit, pentru "ring", Adrian Enache.

"Noi ne rugăm pentru Gabi, doar că, din păcate, nu mai avem de ce... Am vorbit cu Mihai Pocorschi (colegul lui Cotabiță în trupa VH2 - n.r.), iar medicii au spus că lui Gabi nu-i mai funcționează creierul și că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum", a mărturisit, cu tristețe, Adrian Enache.

Mihai Pocorschi a confirmat informația că Gabriel Cotabiță nu are deloc "activitate cerebrală", precizând că respectă dorința familiei de a nu oferi informații despre starea artistului.

"Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu. De ce să spunem că e mort sau că nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se întâmplă. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit", a declarat, pentru "ring", Mihai Pocorschi.

Prof. dr. Constantin Popa, director onorific al Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, a explicat la România TV ce înseamnă moarte ceebrală şi comă indusă medicamentos.

"Moartea cerebrală înseamnă moartea individului. Sunt nişte criterii pentru a stabili moartea cerebrală. Cred că se exagerează când se vorbeşte de moarte cerebrală din moment ce noi nu ştim care sunt situaţiile obiective de la faţa locului. Coma indusă medicamentos este o stare care poate sa nu insemneze moarte cerebrala ci protecţie neuronală care permite cu un consum energetic mic să restabilească anumite funcţii. Este o variantă prin care se încearcă de a mai proteja anumite celule.

Din comă indusă îşi poate reveni. Dacă vorbim însă de lipsa activităţii cerebrale nu avem ce să discutăm de coma indusa. Coma indusă se face când mai există activitate cerebrală. Când nu mai există, şi avem semne clare clinice şi de laborator că este moarte cerebrală, nu mai este nevoie de comă indusă că nu mai avem la ce s-o folosim. Coma indusă se face când mai sunt speranţe", a declarat prof. dr. Constantin Popa.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 08:17
Răspunde | Votează email 0 email
coopel
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
14 mai 15:26
Răspunde | Votează email 0 email
rodica
Dorinţa ta este forţa motrice care te va ajuta să te îndrepţi în direcţia dorită de tine, iar aşteptările pozitive sunt forţa de atracţie care va atrage în viaţa ta toate condiţiile necesare pentru ca visul tău să se împlinească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
14 mai 11:28
...a cântărețului Gabriel Cotabiță a ajuns subiect de dispută în breasla artiștilor. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
14 mai 08:40
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H