Gabriela Firea: ”8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri. Prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie acești copii vor fi ajutați!”

Ministrul Familiei și a Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a transmis marți că România are cei mai mulți copii din familii sărace. Potrivit ministrului, în aceste momente, 8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri.

25 apr. 2023, 18:24
Gabriela Firea: ”8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri. Prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie acești copii vor fi ajutați!”
Gabriela Firea: ”8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri. Prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie acești copii vor fi ajutați!”

8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri. Gabriela Firea spune că în sprijinul lor ar urma să vină legea prevenirii separării copilului de familie, astfel încât aceștia să poată crește alături de părinți în ciuda lipsurilor materiale.

Citește și Gabriela Firea demontează acuzațiile venite dinspre Diana Șoșoacă: ”O manipulare îngrozitoare. Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul nu ia copiii din familii, ci le ajută să-i crească!”

8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri

Ministrul Familiei spune că legea este una perfectibilă și este deschisă la propuneri pentru îmbunătățirea acesteia, însă deplânge faptul că s-a confruntat cu o atitudine nepotrivită în Parlament atunci când a fost dezbătut proiectul.

”România are cei mai mulți copii din familii sărace! 8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine sau încălțăminte. Pe acești copii vrem să-i ajutăm prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie, sprijinindu-i, cu acordul părinților, cu mese calde, rechizite, haine, un loc unde să-și poată face temele.

8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri, conform Eurostat. N-au haine, n-au încălțări, renunță la școală, se culcă cu burta goală. Mulți nu au acte de identitate și nu se știe de existența lor.

Prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie acești copii vor fi ajutați!

Este o MÂNĂ ÎNTINSĂ părinților aflați în situații dificile. Copiii lor vor crește alături de ei, în familie!

Nici un text nu este perfect și oricând pot fi aduse modificări pentru a-i sprijini și mai mult pe copiii României. Avem toată deschiderea pentru a face împreună, toate forțele politice din Parlament și societatea civilă, o lege mai bună.

Am participat, alături de colegii mei din minister, la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, reunită în ședință comună alături de Comisia pentru Sănătate și Familie. Am vrut să oferim explicații și să discutăm punctual propunerile de modificare. NU S-A PUTUT!!!!!

Din păcate, ce s-a întâmplat timp de trei ore în Parlament nu a fost o dezbatere. Am asistat la un linșaj al susținătorilor acestui proiect, într-o formă sau alta.

Nu am putut dezbate nici o modificare propusă acestei legi doar pentru că un grup politic a decis să facă scandal.
În live-urile pe Internet declară că vor să-i protejeze pe copii, dar când trebuie să dezbatem vin cu DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar…BLESTEME”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Gabriela Firea a subliniat faptul că în spațiul public au apărut mai multe informații false despre acest proiect și a vrut să aducă o serie de lămuriri.

Astfel, ministrul a dat asigurări că niciun copil nu va fi luat cu forța din familii pentru a fi trimiși în străinătate.

„S-a afirmat că cele 150 de centre de zi, unde acești copii din familii sărace primesc mâncare, haine, își fac lecțiile și sunt consiliați, sunt lagăre de exterminare!!! O afirmație halucinantă, chiar rasistă și xenofobă având în vedere chinurile prin care au trecut cetățenii unor etnii în lagăre.

Mă adresez tuturor românilor, cu încredere: NIMENI nu le va lua copiii cu forța și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară!!! ADOPȚIILE INTERNAȚIONALE SUNT INTERZISE DE 22 DE ANI în România. Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini!!! În plus, cei mai mulți părinți adoptatori sunt în țară, există datele!!

Această MANIPULARE este o afirmație atât de gravă încât mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină! Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod”, a mai transmis Gabriela Firea.

Citește și Gabriela Firea continuă războiul împotriva lui Nicușor Dan: ”Bucureștiul trebuie salvat cu adevărat!”