Gabriela Firea anunţă măsuri pentru protecţia copilului cu bani din PNRR. Suma uriaşă alocată

Ministrul Familiei a anunţat, vineri, că o sumă de 50 de milioane de euro va fi alocată pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecţiei copilului.

17 dec. 2021, 13:34
Gabriela Firea anunţă măsuri pentru protecţia copilului cu bani din PNRR. Suma uriaşă alocată

Gabriela Firea susţine că banii din PNRR destinaţi protecţie copilului vor fi folosiţi pentru centre de zi, centre de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, centre de consiliere pentru copii cu părinţi plecaţi în străinătate, prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Ministrul Familiei a explicat că pentru obţinerea fondurilor vor putea aplica primăriile şi ONG-urile, iar finanţarea va asigura cheltuielile pentru construcţia şi/sau dotarea centrelor, precum şi funcţionarea lor timp de 8 luni după inaugurare.

„Am avut primele întâlniri cu specialiştii ANPDCA pentru a verifica stadiul angajamentelor pe care trebuie să le îndeplinim, în calitate de autoritate de implementare, precum şi termenele asumate faţă de Comisia Europeană. Pentru obţinerea fondurilor vor putea aplica primăriile şi ONG-urile din întreaga ţară”, a precizat Gabriela Firea, conform News.ro.

De asemenea, Gabriela Firea a subliniat că autorităţile vor să utilizeze „cât mai eficient aceste fonduri, să nu avem întârzieri în depăşirea jaloanelor din foaia de parcurs”

„Copiii din familiile vulnerabile din întreaga ţară trebuie să aibă acces, cât mai repede, la acest tip de servicii, care le pot marca viitorul”, a menţionat Firea, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Un vast studiu confirmă legătura între problemele cardiace minore şi vaccinul Moderna. La Pfizer, riscurile sunt doar la femei

De asemenea, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunţat că va lansa programe pentru sprijinirea tinerilor în aşa fel încât să-i convingă să nu mai plece din ţară.

„Tinerii au nevoi concrete. Îi vom ajuta să-și cumpere mai ușor o locuință sau aparatură electronică pentru muncă sau școală.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are în plan facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri sau facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

În cadrul ministerului pe care îl conduc, va exista o Direcție Generală pentru Politici de Tineret și pentru Locuire, absolut necesară pentru identificarea de soluții într-o chestiune presantă pentru multe categorii de tineri. Știu că una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii este cea a locuinței, de aceea intenționăm să construim parteneriate cu băncile și să susținem dezvoltarea unor programe de creditare pentru cumpărarea de locuințe”, a mai precizat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Cum vrea Gabriela Firea să oprească emigrarea tinerilor din România. Măsurile anunţate de ministrul Familiei


loading...
Partenerii noștri