Gabriela Firea cere demisia ministrului Sănătăţii, după gafele din ultima perioadă: „Ar trebui să plece din funcţie sau să fie demis”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat în direct joi, la Antena 3, faptul că ministrul Sănătăţii ar trebui să îşi dea demisia din funcţie sau să fie demis de Ludovic Orban, în contextul gafelor din ultima perioadă.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 18:09
Gabriela Firea cere demisia ministrului Sănătăţii, după gafele din ultima perioadă: „Ar trebui să plece din funcţie sau să fie demis”

„Dacă am trăi într-o societate normală, după gafele pe care le-a făcut în această perioadă ministrul Sănătății, acesta ar trebui să plece din funcție sau să fie demis de către premier. Într-o situație de criză sanitară, nu e suficient să fii prezent la serviciu, ci trebuie să iei și decizii foarte bune, foarte corecte și rapide și să elimini persoanele care sunt lipsite de profesionalism” , a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea dă vina pe Nelu Tătaru, dar şi pe Guvern pentru faptul că România este singura ţară din lume care nu testează şi care internează cu forţa persoanele asimptomatice.

„Suntem singura țară din lume care nu testăm, care îi internăm cu forța pe asimptomatici, suntem singurii care nu am avut o preocupare să aflăm care e gradul de imunizare pe cale naturală al populației. În toată lumea civilizată s-au făcut teste de anticorpi și se știe cam câte persoane s-au imunizat într-o comunitate”.

Citeşte şi: Spitalul modular din Pipera pentru COVID se deschide de vineri. Gabriela Firea: „Am găsit cadre medicale care să-i trateze pe pacienţi”

Declarația primarului Capitalei vine după ce Administrația Prezidențiale a trimis un comunicat, în care Klaus Iohannis a transmis scuze publice pentru confuzia creată miercuri, 5 august, în privința metodei de calcul pentru începutul anului școlar 2020-2021.

„Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății”, se arată în comunicatul cu pricina.