Gabriela Firea, despre testarea bucureştenilor pentru coronavirus: "Testul nu doare"

Publicat: Sâmbătă, 28 Martie 2020 20:24 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Martie 2020 20:25 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a dat detalii, sâmbătă, la România TV despre testarea pentru noul coronavirus la care vor fi supuşi peste 10.000 de persoane din Capitală. Edilul a spus că toţi oamenii vor fi anunţaţi în prealabil de către preşedinţii de asociaţii de locatari sau de către poliţiştii de proximitate dacă au fost incluşi în cercetare şi când vor fi testaţi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat la România TV că proiectul este gestionat de profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş" din Capitală. Mai multe echipe medicale mobile vor fi trimise în Capitală pentru a testa peste 10.000 de persoane.

"Nu preşedinţii de organizaţii, nu primarii decid aleatoriu cine sunt persoanele teste. Este un model ştiinţific elaborat de Matei Balş cu Institutul Naţional de Statistică. Este un proiect serios, ştiinţific, care va avea rezultate care să ne ajute să aflăm cât de mult s-a răspândit coronavirusluul de tip nou", a declarat Gabriela Firea, la #romaniatv".

Edilul spune că scopul studiului este şi de a afla câte persoane au forme uşoare de COVID-19 pentru a putea primi tratament acasă.

"Când vom intra în scenariul 4, vă daţi seama ce înseamnă ca aceşti oameni să ajungă în spitale cu forme mult mai grave", a spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a vorbit şi despre modul în care vor fi anunţate persoanele care au fost incluse în eşantionul reprezentativ al studiului. În funcţie de informaţiile primite de la Institutul Naţional de Statistică şi de la "Matei Balş", oamenii care locuiesc la bloc vor fi anunţaţi de preşedinţii asociaţiilor de locatari, în timp ce persoanele care locuiesc la case vor fi înştiinţaţi din timp de poliţiştii de proximitate.

"Nu se prezintă cineva spontan. Va exista această informare (...) Testul nu doare. Nu este un test dureros", a menţionat Firea.

Mai mult, edilul Capitalei a precizat că "aceste teste nu sunt fake-uri. Nu sunt de la o firmă neomologată".

"Cele de la Matei Balş sunt din Austria şi cele de la Primărie sunt din Austria şi Belgia. Lucrăm cu teste omologate la nivel internaţional, sub îndrumarea profesorului Streinu Cercel", a spus Gabriela Firea.

Peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru noul coronavirus. "Oamenii vor fi chemaţi în faţa blocului"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Covid-19 Gabriela Firea studiu testare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H