Gabriela Firea, după scandalul de la votul legii pentru prevenirea separării copilului de familie: ”Nimeni nu va lua copiii românilor”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reiterat miercuri faptul că nimeni nu le va lua copiii românilor. Reacția ministrei a venit la scurt timp după scandalul provocat de reprezentanții AUR în Parlament la votul legii pentru prevenirea separării copilului de familie.

10 mai 2023, 19:19
Gabriela Firea, după scandalul de la votul legii pentru prevenirea separării copilului de familie: ”Nimeni nu va lua copiii românilor”
Gabriela Firea, după scandalul de la votul legii pentru prevenirea separării copilului de familie: ”Nimeni nu va lua copiii românilor”

Gabriela Firea, după scandalul de la votul legii pentru prevenirea separării copilului de familie. Gabriela Firea a subliniat faptul că proiectul prevede tocmai ca acei copii din familii vulnerabile să fie ajutați cu mese calde, rechizite, haine și un loc unde să-și poată face temele.

Citește și Gabriela Firea demontează acuzațiile venite dinspre Diana Șoșoacă: ”O manipulare îngrozitoare. Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul nu ia copiii din familii, ci le ajută să-i crească!”

Gabriela Firea, după scandalul de la votul legii pentru prevenirea separării copilului de familie

„Nimeni nu va lua copiii românilor și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară! Adopțiile internaționale sunt interzise de 22 de ani în România. M-am implicat direct, ca ministru al Familiei, pentru rezolvarea unor cazuri în care copiii români au fost luați de mulți ani din familii aflate în diaspora. Locul copiilor este în familiile lor Lupta continuă pentru multe asemenea cazuri, abuzurile trebuie să înceteze și copiii să se întoarcă în familii. Nu cred că își poate închipui cineva că tocmai eu, mamă a trei copii și familistă convinsă, mi-aș dori înființarea în România a unor instituții care să separe copiii de familiile lor! Cum putem fi acuzați că vrem să luăm copiii din familii, când noi ne luptăm să reunim familiile despărțite!? Este doar o manipulare care aduce haos în societatea noastră, iar românii nu pot fi mințiți și speriați așa”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Familiei a transmis faptul că în legea privind prevenirea separării copilului de familie votată miercuri în Camera Deputaților nu există niciun cuvânt care să facă referire la luarea copiilor din familii.

„Am avut toată deschiderea față de parlamentarii cu adevărat interesați de soarta copiilor români. Am stat la masă cu toți politicienii și membrii societății civile pentru a face această lege mai bună. Au fost eliminate din proiectul legii articolele care făceau referire la: înscrierea în evidențele unui medic de familiei, vaccinarea cu schema din programul Național de Imunizări, existența unor membri ai familiei cu boli cronice și/sau transmisibile, nivelul de educație al părinților, mai exact la analfabetism, performanțele școlare slabe sau frecvența școlară redusă a copiilor.

Legea se referă la sprijinul acordat copiilor și familiilor, cu acceptul părinților, pentru a rămâne împreună. Adopțiile internaționale sunt interzise de 22 de ani în România. Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini! În plus, cei mai mulți părinți adoptatori sunt în țară, există datele.

Repet, ca să nu existe dubii. Prin legea adoptată astăzi în Camera Deputaților nu sunt luați copiii din familiile sărace, nu exportăm copiii, nu înscriem copiii în bazele de date pentru adopțiile internaționale. Legea previne separarea copilului de familie. Scopul legii este exact invers față de cum îl prezintă propaganda extremistă și susține rămânerea copiilor în familie”, a mai spus ministrul familiei.

Gabriela Firea a ținut să precizeze faptul că cei care sunt împotriva acestei legi uită că 8 din 10 copii români nu au mâncare, haine sau încălțăminte.

„Cei care manipulează în aceste zile românii uită să spună că România are cei mai mulți copii din familii sărace! Uită să spună că 8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine sau încălțăminte. Pe acești copii vrem să-i ajutăm prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie, sprijinindu-i, cu acordul părinților, cu mese calde, rechizite, haine, un loc unde să-și poată face temele”, a conchis ministra.

Citește și Gabriela Firea continuă războiul împotriva lui Nicușor Dan: ”Bucureștiul trebuie salvat cu adevărat!”