Gabriela Firea îi cere explicaţii ministrului Muncii, după măsurile de austeritate anunţate de PNL. „Luna de miere s-a încheiat”

Gabriela Firea a reacționat la România TV cu privire la măsurile de austeritate anunțate de Ludovic Orban, care nu a dat garanţii cu privire la mărirea conform legii a pensiilor sau alocaţiilor pentru copii.

19 ian. 2020, 17:48
Gabriela Firea îi cere explicaţii ministrului Muncii, după măsurile de austeritate anunţate de PNL. „Luna de miere s-a încheiat”

„Veștile nu sunt bune, în ultima perioadă, din partea Guvernului și nu o spun doar pentru simplul motiv că PSD este acum în opoziție. Ne-am dorim să fie mai bine tuturor românilor prin măsurile guvernamentale. Nu cred că este cineva cinic care şi-ar dori ca guvernarea să eşueze. Din nefericire în acest moment suntem în următoarea situație. Pe de o parte se alocă bugete consistente pentru anumite acțiuni și activități și în special în folosul unor anumite companii care în general au contracte cu populatia mai ales in domeniul energiei, dar pentru alte cheltuieli sociale ni se transmite că nu există resursă bugetară.

Ce să înțeleagă românii? (…) Ce facem cu anumite categorii vulnerabile? (…) Ar trebui în mod normal să fie transparent tot ceea ce se întâmplă la nivelul bugetului țării și să se explice de ce se fac atât de multe împrumuturi. Guvernul PNL se împrumută dublu față de perioada anterioară. Care sunt cauzele și ce măsuri se impun?„, a spus Gabriela Firea, la România TV.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, furibund după ce Ludovic Orban a pus sub semnul întrebării creşterea pensiilor. „PNL trebuie dat jos de la putere”

„Doamna Alexandru ne dă numai vești proaste și pentru pensionari și pentru salariați și pentru anumite de categorii defavorizate. În plus este și o doamnă, care ar trebui să fie sensibilă în special la familie, familia cu mulți copii, familia monoparentală. Nu am văzut nicio măsură în această direcție. Ar trebui domnia sa să lupte mai mult în Guvern, cu premierul, să explice ministrului de Finanțe care sunt urgențele.

Citeşte şi Traian Băsescu: „Pot fi mărite pensiile, dar cu consecinţe grave”

A veni doar în fața presei și a transmite cetățenilor că nu sunt bani pentru pensii, pentru salarii, sprijin financiar pentru anumite categorii defavorizate nu înseamnă că îți faci datoria față de cetățeni. Sunt afectate milioane de persoane. Având în vedere că luna de miere s-a cam încheiat ar trebui să vină cu explicații mai tranșante și transparente în fața populației„, a atacat Gabriela Firea.