Gabriela Firea își simte candidatura la Primăria Capitalei amenințată în PSD: ”Sunt prezentată drept candidatul ”deocamdată”. Nu sunt haiduc, să-mi fac culoar singură”

Liderul PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea, a declarat duminică, despre o ezitare din partea conducerii PSD privind candidatura sa la Primăria Capitalei, că aşa simte pentru că s-a statuat şi este prezentată drept canadidatul ”Deocamdată”, ceea ce nu o face să se simtă foarte încrezătoare.

29 ian. 2024, 08:36
Gabriela Firea își simte candidatura la Primăria Capitalei amenințată în PSD: ”Sunt prezentată drept candidatul ”deocamdată”. Nu sunt haiduc, să-mi fac culoar singură”

Firea arată că va tranşa acest lucru în interiorul partidului. Ea a mai spus că politica este un sport de echipă şi nu poate de una singură, pentru că nu este un haiduc, să se ducă să spună, gata, m-am supărat că există o ezitare şi nu sunt anunţată oficial, mă duc şi îmi fac culoar separat.

”În privinţa Bucureştiului, ştiţi, mi se spune, tu trebuie să te hotărăşti şi eu am spus de fircare dată, şi asta pot să spun public, nu e nicio discuţie confidenţială sau vreun secret că eu sunt foarte hotărâtă, ltiu ce am făcut în cei 4 ani de primar, pe ce echipă m-am bizuit, pe ce tehnicieni, ce proiecte am lăsat la Primăria Capitalei şi ştiu ce s-a întâmplat în cei trei ani şi ceva. Problema este că politica este un sport de echipă, dacă nu suntem împreună în echipă dornici să revenim la primărie şi să facem lucruri pentru oameni (..) Eu nu pot de una singură, eu nu sunt un haiduc, să mă duc să spun, gata, m-am supărat că există o ezitare şi nu sunt anunţată oficial, eu mă duc şi îmi fac culoar separat. Eu sunt membru al acestei echipe şi aici rămân, în această echipă. Am votat PSD şi când nu eram membru PSD”, a spus Gabriela Firea la Prima News.

Întrebată dacă există o ezitare din partea conducerii partidului, Firea a răspuns: ”Aşa simt, pentru că s-a statuat un nou termen de candidatul deocamdată. Eu sunt prezentată drept canadidatul deocamdată, că deocamdată sunt candidat dar e posibil ca…lucru care, spun sincer, nu mă face să mă simt foarte bine şi foarte susţinută dar aceasta fiind o problemă internă, o voi tranşa în interiorul partidului”.

Gabriela Firea, despre Capitala viitorului: „Banii trebuie folosiţi cu cap. 1 miliard de euro fonduri europene au fost atrase de echipa PSD în Bucureşti”
Gabriela Firea a menţionat că este nevoie să fie toţi împreună, preşedinţii celor şase sectoare, candidaţii de la cele şase sectoare ale Capitalei, primarii care sunt acum în funcţie, colegii noştri din PSD şi aliaţii PSD.

”Trebuie cu toţii să spunem ce candidatură dorim, a mea, a altui candidat de la sectoare, a unui coleg parlamentar, şi împreună să îl susţinem”, a mai arătat Gabriela Firea.

Întrebată dacă va pleca din partid, în cazul în care nu va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a spus: ”Nu plec sub nicio formă, sunt membru PSD, nu am venit aici pentru funcţii”.

Gabriela Firea, gata să renunțe la Primăria Capitalei: ”Îl susțin pe Robert Negoiță, dacă dorește”

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat duminică, despre o candidatură la Capitală a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, că ea îl susţine, dacă doreşte, la fel cum îl susţine şi pe Daniel Băluţă, de la Sectorul 4. ”Nu îi voi face contracampanie, nu plec la alt partid, nu plec în concediu, nu îmi pun piciorul în ghips”, a mai comentat Firea.

”Voi candida doar din partea PSD şi doar dacă întreaga conducere a partidului şi colegii mei de la Bucureşti, de la toate sectoarele, nu doar de la cinci sectoare, ca acum trei ani, mă vor susţine, că aşa este normal, nu pentru mine ci pentru public, să nu fim ca în Caragiale, eu pe cine votez?”, a spus Gabriela Firea, pentru sursa citată.

Ea a precizat că la ultimele alegeri pe Bucureşti s-a dispipat şi risipit votul şi a pierdut ”sută la sută” din cauza acestei neclarităţi.

”Am pierdut la diferenţă de patru şi foarte puţin iar în sectorul 3, bazinul cel mai mare de votanţi, eu aveam aproape 60% în sondaje. În momenul când cel mai mare sector s-a destabilizat, a fost o lovitură năpraznică. Plus sacul de voturi de la sectorul 1”, a arătat ea.

Întrebată despre o candidatură a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, Firea a spus: ”Eu îl susţin, dacă doreşte. Îl susţin, dacă doreşte, şi pe Daniel Băluţă, şi pe colegii parlamentari, Nu sunt deloc ironică. Eu susţin candidatul PSD, oricare va fi acela. Şi nu îi voi face contracampanie, nu plec la alt partid, nu plec în concediu, nu îmi pun piciorul în ghips. Merg cu el şi facem campanie”.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre legătura dintre poporul român și cel ucrainean. ”Pe teritoriul Ucrainei se vorbeşte limba românească şi nu limba moldovenească”