Gabriela Firea anunţă noi lucrări în zona Podului Ciurel. „Suntem pregătiţi. Vor fi doar 20 de imobile expropriate”

Primarul general Gabriela Firea a prezentat, joi, proiectele de infrastructură care vor contribui la fluidizirea traficului şi la reducerea poluării. Edilul Capitalei a dat noi detalii despre continuarea lucrărilor în zona podului Ciurel şi a prezentat planurile municipalităţii de a construi două noi pasaje în zona Petricani şi Andronache.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 09:04
Gabriela Firea anunţă noi lucrări în zona Podului Ciurel. „Suntem pregătiţi. Vor fi doar 20 de imobile expropriate”

Gabriela Firea a vorbit despre Podul Ciurel, explicând că a fost finalizată prima etapă, cea care se referă la Podul Virtuţii.

„Demarăm deja cea de-a doua etapă – Nod Virtuţii – Bulevard Uverturii. Suntem pregătiţi să intrăm în teren. Avem semnat contractul cu asocierea de constructori şi sunt consemnaţi banii pentru exproprieri. Vor fi doar 20 de imobile expropriate şi nu 200 cum era în proiectul iniţial.

Nu este un pasaj inutil. Nu sunt bani aruncaţi pe fereastră. Este prima etapă finalizată dintr-un proiect gândit în trei etape”, a spus Gabriela Firea.

Imagini virale surprinse pe Pasajul Ciurel. Autobuzele nu au loc să vireze

De asemenea, primarul general a vorbit despre aglomeraţia din zona de nord a Capitalei, unde s-a construit mult, iar „orice lucrare de infrastructură ajută foarte mult”.

„S-a vorbit despre posibilitatea construirii a două pasaje la Petricani şi la Andronache. Avem deja proiectele pregătite.

Pasajul Petricani va rezolva foarte mult problema traficului din zonă. Sunt blocaje în fiecare zi, atât dimineaţa când se merge de la Ilfov către Bucureşti, cât şi seara când cei locuiesc în localităţile din Ilfov se întorc acasă. Imediat cum se finalizează pasajului Petricani, pentru a nu bloca zona în totalitate, trecem la construirea pasajului Adronache. Este proiectul deja realizat. Întreaga zonă va fi reconfigurată”, a spus Gabriela Firea.

Soluţie pentru aglomeraţia din zona Pipera, prin modernizarea bulevardului Dimitrie Pompeiu

Primarul general a mai precizat că a fost semnat deja un contract cu Trustul de Clădiri Metropolitane bucureşti pentru realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de interevenţie, în vederea modernizării bulevardului Dimitrie Pompeiu, o zonă aglomerată din nordul Capitalei.

Municipalitatea vrea să reorganizeze artera, prin lărgirea trotuarelor şi construirea de piste de biciclete, în aşa fel încât să fie realizată o legătură directă cu bulevardul Barbu Văcărescu.

Ludovic Orban: „Pasajul de la Ciurel este inutil, duce de nicăieri către nicăieri. Cum să te faci de râs într-un asemenea hal?”

Edilul Capitalei a spus că vor continua lucrările şi la supralărgirea Prelungirea Ghencea, străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că municipalitatea vrea să construiască o nouă legătură pentru bucureşteni către Centura Capitalei prin prelungirea Drumului Săbăreni.â

„Bucureştenii vor putea ieşi pe centura prin calea Giuleşti”, a spus Gabriela Firea.

„Suntem 4 milioane de oameni care muncim și batem Capitala de la un capăt la altul. Asta înseamnă și aglomerație în trafic. Orașul nu a fost niciodată gândit pentru aproape 2 milioane de mașini câte sunt înregistrate în București și in zona metropolitană. Drumurile trebuie lărgite, avem nevoie de poduri și pasaje pentru a ne putea duce mai rapid copiii la școală sau pentru a ne vizita rudele din celălalt colt de oraș”, a explicat edilul Capitalei. 

Aglomeraţie pe Podul Ciurel, la două zile de la inaugurare