Gabriela Firea, la România TV: „E inacceptabil că nu testăm populaţia şi impunem nişte reguli drastice care vor duce la şomaj”

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a criticat, miercuri, la România TV, Guvernul deoarece nu a testat populaţia asimptomatică şi a preferat "să omoare industria". Edilul Capitalei susţine că este "inacceptabil" faptul că nu sunt testaţi românii pentru coronavirus, iar guvernanţii impun "reguli drastice care vor duce la şomaj".

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 17:41
Gabriela Firea, la România TV: „E inacceptabil că nu testăm populaţia şi impunem nişte reguli drastice care vor duce la şomaj”

În cadrul emisiunii „România la raport” prezentată de Andreea Creţulescu, Gabriela Firea a menţionat că România este „singura ţară din Europa” caer nu a testat populaţia asimptomatică, precum celelalte state europene care „au trecut cu bine” prin pandemie

„Am preferat să omorâm industria în loc să facem ceea ce au făcut state serioase care au avut grijă de cetăţeni. Germania a testat masiv. Franţa, Belgia, aceste ţări au avut grijă de toţi cetăţenii, inclusiv de cei care erau contaminaţi şi de cei care nu prezentan simptome.

Industria Hora şi Horeca sunt cele mai afectate, dar este curios şi paradoxal cum în întreaga Europă funcţionează terasele, lumea se cazează la hotel când merge în vacanţa, iar la noi explicaţia guvernanţilor e că avem un număr ridicat de persoane infectate”, a declarat Gabriela Firea, în direct, la România TV.

Gabriela Firea a prezentat candidaţii eligibili pentru Consiliul General Bucureşti: „Suntem cu toţii la vedere, noi nu ne ascundem”

Edilul Capitalei a afirmat că Ministerul Sănătăţii s-a opus testării populaţiei pentru noul coronavirus.

„Ministerul Sănătăţii s-a opus. Interesul a fost să existe un centru unic de comunicare a cifrelor şi dacă Primăria ar fi fost lăsată să testeze, automat ar fi putut fi comparate rezultatele. (…) S-a ajuns în această situaţie critică din cauza faptului că nu s-a testat. Sunt români care se tem că nu mai au ce să pună pe masă copiilor şi să nu-şi mai poată plăti ratele”, a menţionat primarul general.

Călin Popescu Tăriceanu, despre protestul angajaţilor HoReCa: „Această iniţiativă trebuia luată acum mult timp. Salut atitudinea”

De asemenea, Gabriela Firea susţine că „deschiderea teraselor şi restaurantelor, eliminarea restricţiilor considerate abuzive prin comparaţie cu ce se întâmplă în Europa, nu mai ţine de autoritatea locală”, ci de intervenţia Guvernului. 

„Este inacceptabil că nu testăm populaţia şi impunem nişte reguli drastice care vor duce la şomaj”, a menţionat Gabriela Firea. 

Nicuşor Dan, despre lista de consilieri propuşi de Gabriela Firea şi PSD: Nume triste din istoria expirată a României postdecembriste