Gabriela Firea: Scenariu roşu pentru cel puţin 12 şcoli în București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi seară, la Antena 3, întrebată dacă este adevărată informația neoficială potrivit căreia 12 școli din București vor începe cursurile în scenariul roșu, adică exclusiv online.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 17:51
Gabriela Firea: Scenariu roşu pentru cel puţin 12 şcoli în București

„Probabil si mai multe din cauza faptului ca nu s-a realizat un program national de testare a personalului didactic si auxiliar din scoli. La fiecare cateva ore apar alte si alte cazuri, au fost persoane plecate in concediu, s-au intors in Bucuresti si au simptome de racela sau au fost contacti ai unor persoane depistate pozitiv”, a declarat Gabriela Firea. „Vor fi și mai mult de 12 școli”, a subliniat Firea.

Şcolile din Bucureşti află joi scenariul de funcţionare. 18 unităţi de învăţământ ar funcţiona după scenariul roşu UPDATE 

Ea a precizat că ar trebui copiii testați frecvent, printr-un program național, și în acest fel s-ar putea relaxa condițiile din școli. Firea a precizat că testarea copiilor se face printr-un exudat nazal și faringian, nu prin înțepături care ar putea să-i sperie.

Ea a precizat că Primăria Capitalei este pregătită cu 250.000 de teste pentru începerea anului școlar: un copil cu simptome va merge cu părinții la un centru de testare și află în câteva ore dacă este o răceală, gripă sau coronavirus.