Gabriela Firea tună şi fulgeră după acuzaţiile lui Nicuşor Dan: E o ipocrizie incredibilă. Are renume de procesoman şi contestatar!

Gabriela Firea revine cu explicaţii concise după acuzaţiile făcute de Nicuşor Dan în faţa Primăriei Capitalei. Social-democrata spune acuzaţiile acestuia că sunt de o ipocrizie incredibilă având în vedere "renumele de procesoman şi contestatar de serviciu.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 11:02
Gabriela Firea tună şi fulgeră după acuzaţiile lui Nicuşor Dan: E o ipocrizie incredibilă. Are renume de procesoman şi contestatar!

„Acuzațiile formulate azi de Nicușor Dan, că nu își poate prelua mandatul de primar general, din cauza unor contestații în instanță sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de “procesoman” si „contestatar de serviciu” pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiție prin care a blocat mii de proiecte ale administrației bucureștene.

În loc să se plângă de faptul că e contestat în instanță, exact așa cum i-a contestat el pe alții ani de zile, Nicușor Dan ar trebui să își rezolve starea de incompatibilitate și de duplicitate, în dubla calitate pe care o are acum, în procesele pe care le-a intentat Primăriei Municipiului București.

Ar trebui să înțeleagă un lucru simplu: nu poți sā și acuzi, și sā si aperi Primăria Capitalei în același proces!”, a zis Gabriela Firea.

Ce spune Firea despre acuzaţiile cu privire la reţeaua de termoficare

În ceea ce privește afirmațiile sale despre ce s-a făcut în ultimii ani pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București, Nicușor Dan își începe mandatul cu o mare minciună. A câta?

Dacă ar ști sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din rețeaua de termoficare, adică echivalentul distanței dintre București și Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declarația sa și care reprezentau, de fapt, un singur segment de rețea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre șantierele de reabilitare a rețelei de termoficare.

Cifra citată de Nicușor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă neînțelegând exact semnificația acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii 4 ani.

În realitate, se poate proba cu documente că, în ultimii 4 ani, în rețeaua de termoficare a Capitalei, s-a înlocuit cea mai mare cantitate de țeavă din ultimele 3 decenii.

Astfel de afirmații de amator nu fac decât să demaște incompetența și vădita dificultate a lui Nicușor Dan de a înțelege cum funcționează administrația Bucureștiului.

În ceea ce privește stocurile pentru intervențiile în caz de avarie, precizez că, în prezent, Termoenergetica dispune de toate materialele necesare. Înainte de a se lansa în alte afirmații hazardate, Nicușor Dan ar face bine să vadă care era situația cu 4 ani în urmă, când RADET-ul nu mai avea de 9 luni de zile contract pentru furnizarea țevilor necesare, iar personalul era mult subdimensionat.

În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajați la RADET, în special în zona de intervenții în situații de avarie.

Domnule Nicușor Dan, informați-vă mai bine înainte de a-i critica pe alții!

Puneti mâna pe carte si pe treabā!

#MinciunaArePicioareScurte”, a conchis Gabriela Firea.

Ce acuzaţii i-a făcut Nicuşor Dan Gabrielei Firea

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, anunță o iarnă grea pentru bucureșteni, care riscă să rămână fără apă caldă și căldură.

„Bucureştiul are un primar în funcţie care coordonează toate serviciile locale şi am evitat să interacţionez cu structuri din subordinea Primăriei pentru a evita încă un conflict mediatic sterill şi inutil cu fostul primar. Termoenergetica este o companie a municipalităţii. Există o AGA constituită din consilieri generali. Imediat ce Consilul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa AGA şi a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica. Dacă există sau nu stocuri, este întrebare la care trebuie să vă răspundă primarul în funcţie şi şeful Termoenergetica.”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan demisionează din Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Procesele cu Primăria Capitalei continuă şi după preluarea mandatului său