Gabriela Firea tună și fulgeră în privința legii certificatului verde: „Guvernul a pierdut încrederea oamenilor. Nu trebuie să fie invaziv”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, s-a pronunțat vehement împotriva legii certificatului verde, inițiativă pe care o consideră ca fiind intrusivă la adresa libertății cetățenilor.

23 dec. 2021, 21:23
Gabriela Firea tună și fulgeră în privința legii certificatului verde: „Guvernul a pierdut încrederea oamenilor. Nu trebuie să fie invaziv”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, susține că certificatul verde nu trebuie să fie restrictiv și nici să fie condiție pentru a avea acces la locul de muncă.

EXCLUSIV | Gabriela Firea reacţionează în cazul femeii împuşcate în cap în Mehedinţi. „Nu s-ar mai întâmpla dacă s-ar introduce cât mai rapid acele brăţări electronice”

Firea consideră că, în prezent, Guvernul își pierde credibilitatea din cauza modului în care fostele Guverne PNL au gestionat comunicarea cu cetățenii.

”Încă se discută și se caută cea mai potrivită și echilibrată formulă. Eu și familia mea ne-am vaccinat pentru a ne proteja sănătatea, dar nu am fost niciodată de acord cu obligativitatea vaccinării. Nu trebuie să luăm măsuri care să fie percepute de populație drept agresiune sau încălcare a drepturilor. Oamenii nu trebuie să se simtă ostracizați în propria țară. Cred că nu ar fi o soluție bună să fie suspendat un contract de muncă în absența vaccinului.

Dacă statul ar fi luat partener cetățeanul de la începutul pandemiei și ar fi explicat în ce situație suntem, ce pași avem de urmat (…) În momentul în care Guvernul anunța seară de seară la TV doar faptele reprobabile ale cetățenilor și spuneau că trebuie să fie amendați, atunci a dispărut încrederea populației. Trebuie să o recâștigăm încrederea, trebuie să recâștigăm încrederea în medici și oamenii se vor vaccina.

Gabriela Firea anunţă măsuri pentru protecţia copilului cu bani din PNRR. Suma uriaşă alocată

Dacă oamenii aleg să nu se vaccineze, atunci statul îi va sprijini cu anti-virale, cu medicamente. Domnul ministru Rafila deja a contractat achiziția de anti-virale, mult mai puternice decât tot ce am avut până acum.

Această idee de certificat verde, dacă se va aplica, trebuie să fie neinvazivă în viața românului”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.