Gabriela Firea: „Vom achiziţiona 3.000 de teste de COVID-19 pentru angajaţii din subordinea Primăriei Capitalei”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că urmează să fie achiziţionate 3.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus pentru angajaţii din subordinea municipalităţii "care nu au cum să stea acasă pentru că lucrează în servicii esenţiale".

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 09:09
Gabriela Firea: „Vom achiziţiona 3.000 de teste de COVID-19 pentru angajaţii din subordinea Primăriei Capitalei”

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti că urmează ca astăzi să fie votat un proiect care „se referă la testarea angajaţilor care nu au cum să stea acasă pentru că lucrează în servicii esenţiale”

„Pe lângă medici pentru care am lansat o comandă de teste PCR în număr de 6.000 pentru medicii spitalelor din Bucureşti, vom achiziţiona 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public, termoficare, iluminat public şi servicii sociale. Credem că aceştia angajaţi trebui să beneficieze de atenţia noastră. Ei ar putea fi, la rândul lor, în cazul în care ar fi contaminaţi, ar fi vectori de transmitere a coronavirusului de tip nou”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea vrea să ajute copii medicilor aflaţi în lupta împotriva noului coronavirus 

„Proiectul se referă la copiii care ar putea să rămână singuri acasă deoarece părinţii sunt medici în prima linie în spitalele de boli infecţioase ori ambii părinţi s-au contaminat şi trebuie spitalizaţi minimum două săptămâni, ori sunt copiii unor angajaţi din servicii sociale care trebuie să rămână în izolare în această perioadă, în special cei care lucrează în căminele de seniori.

Pentru astfel de copii care ar putea să rămână singuri acasă şi pentru a nu ajunge la case de copii, ne-am gândit să identificăm locaţii potrivite, prietenoase pentru aceştia să li se asigure educaţie, relaxare, asistenţă socială şi medicală, hrană zilnică pentru aceşti copii care sunt vulnerabili în această perioadă de pandemie”, le-a spus Gabriela Firea consilierilor generali. 

Măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus şi fuzionarea unor companii municipale, discutate de CGMB