Gabriela Scutea, propusă pentru funcţia de procuror general al României, spune care sunt vulnerabilităţile în Poliţia Judiciară

Gabriela Scutea a declarat, într-o intervenţie la postul B1TV, că durata "destul de mare" a anchetelor în cauzele economico-financiare şi blocajul în care a ajuns Poliţia Judiciară sunt câteva dintre vulnerabilităţile actuale din cadrul Ministerului Public.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 11:37
Gabriela Scutea, propusă pentru funcţia de procuror general al României, spune care sunt vulnerabilităţile în Poliţia Judiciară

„În acest moment, pot să vă spun că cel mai grav lucru este blocajul în care a ajuns Poliţia Judiciară, din cauza nepunerii în acord a unor dispoziţii legale cu o decizie a Curţii Constituţionale de anul trecut. Şi mai avem de depăşit, din punct de vedere al vulnerabilităţilor, şi durata destul de mare a anchetelor în cauzele economico-financiare”, a spus Gabriela Scutea, potrivit Agerpres. 

Gabriela Scutea a mai spus că în 2020 va fi concentrată asupra calităţii actelor de urmărire penală şi asupra modului în care colaborarea cu Poliţia poate să ducă la cele mai bune rezultate posibile.

„Cred că este important ca, din toate actele noastre, cu calitate în creştere, să obţinem o încredere cât mai mare din partea cetăţenilor. Sunt multe obiective despre care v-aş putea vorbi, dar cred că în acest an primul cuvânt este calitatea”, a afirmat Scutea.

Citeşte şi: Teodor Meleşcanu, anchetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Este vizată activitatea din 19 şi 20 decembrie 1989

Întrebată dacă are în vedere o anumită strategie referitoare la dosarele care nu s-au soluţionat, Gabriela Scutea a spus că se va orienta, pentru început, înspre „acţiuni direct în circumscripţiile cu cele mai mari probleme”, pentru că „toată lumea trebuie să conştientizeze în Ministerul Public că soluţionarea dosarelor în timp rezonabil este o prioritate”.

Gabriela Scutea este propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Cătălin Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului procuror general al României.