GALERIE FOTO Dacia 1300 mai scumpă decât un Logan nou. Piesa de colecţie are doar 60.000 de km parcurşi

Un exemplar de Dacia 1300, complet recondiționat, a fost scos la vânzare pe OLX. Mașina are o combinație de culori ieșită din comun şi este rulată foarte puţin în peste 50 de ani în care a fost în circulaţie.

03 feb. 2024, 14:11

Probabil că nu există un român care să nu fi auzit de Dacia 1300 sau 1310. Mașina lansată în 1969, fiind o licență de Renault 12 cumpărată de la producătorul francez, a scris istorie pe drumurile României. Ultima variantă a acestei mașini a fost produsă în 2006, atunci când a luat sfârșit producția Daciei Pick-Up.

Dacia 1300 a fost originalul, mașina care a pornit o lungă serie de modele și derivate din șasiul original de Renault 12. Aceste mașini au ajuns în atenția pasionaților și colecționarilor în ultimii ani, fiind tot mai apreciate de nostalgici. Exemplarele în stare bună se vând, de obicei, pe mulți bani, iar mașina pe care am găsit-o la vânzare costă cât un Logan nou nouț.

Exemplarul listat la vânzare pe OLX este, conform anunțului, fabricat în anul 1978 și are doar 60.000 de kilometri la bord, ceea ce este foarte puțin pentru o mașină veche de 56 de ani. Proprietarul spune că mașina a fost recondiționată în totalitate, cu piese originale, potrivit Promotor. Singura piesă ce nu este originală pentru o Dacia 1300 este tapițerie, deoarece se observă că proprietarul a ales una de culoare albă, o alegere cel puțin interesantă.

Citeşte şi: Victoraș Micula, beizadeaua milionarului de la European Drinks, început Fresh într-un sat din Suedia. Cine e persoana pe care a pus-o să-i arunce mașina într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro

Contrastul cu caroseria este garantat, deoarece exteriorul a fost vopsit cu negru. Pentru cei ce poate nu cunosc, Daciile negre erau destinate exclusiv securității din perioada comunistă, nefiind disponibile clienților civili.

Acestea sunt cele două elemente prin care mașina se remarcă, dar și prin starea foarte bună în care se află, fiind complet recondiționată. Prețul este destul de piperat, deoarece proprietarul cere 15.000 de euro pe această Dacia 1300. Rămâne de văzut dacă mașina își va găsi un nou proprietar care să fie dispus să plătească această sumă consistentă de bani.

Citeşte şi: Ce este metoda 6 la 1 prin care poţi economisi bani şi timp la cumpărături. E simplu de aplicat