Gata cu promoţiile germane! 9 magazine Lidl din România, oferite „la cheie” unor investitori britanici apropiaţi de Casa Regală

Lidl a vândut, cu scopul închirierii, 9 proiecte de magazine în România către un magnat imobiliar britanic, cu legături strânse cu Familia Regală.
Filip Stan
23 mai 2024, 10:13
Gata cu promoţiile germane! 9 magazine Lidl din România, oferite

Lanțul de magazine Lidl, liderul pieței de retail alimentar din România, a vândut mai multe proiecte de magazine de pe piața locală către consorțiul Square 7 și M Core.

Compania a ieșit pe piață cu pachete de proprietăți formate din peste 20 de terenuri amplasate în diverse orașe din România, unde construcția de magazine Lidl este fie autorizată, fie în curs de autorizare. Valoarea totală a acestor pachete depășește 20 de milioane de euro și sunt oferite la vânzare un randament de dezvoltare (yield) de aproximativ 7%. Acest randament este considerat relativ ridicat, având în vedere că M Core a plătit 219 milioane de euro, echivalentul unui yield de 9%, pentru cele 25 de parcuri de retail din România achiziționate de la investitorul belgian Mitiska REIM, potrivit surselor Profit.ro.

M Core este unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie, cu un portofoliu combinat de active evaluat la peste 6 miliarde de euro.

Acum, susţine sursa, Lidl a vândut un pachet cu 8 sau 9 din proprietățile sale noului joint-venture Square 7 part of M Core, format în aprilie cu scopul gestionării expansiunii pe plan local a grupului M Core, al cărui principal acționar este magnatul imobiliar britanic Caspar MacDonald-Hall, cu legături strânse cu Familia Regală.

Albumul de colecție 2024 de la Lidl, care i-a înnebunit pe români. Dacă faci cumpărături de 80 de lei, primești gratis cartonașe albastre. Tot cu 80 de lei, cumperi 40 de cartonașe. Reacția unui utilizator TikTok: „Vrăjeală mai mare n-am văzut de la Lidl”

Vă confirmăm că am demarat colaborarea cu mai mulți parteneri în vederea dezvoltării mai multor spații comerciale ce vor fi în viitor magazine Lidl și că suntem în negocieri și cu alți investitori.

Strategia noastră de expansiune rămâne în continuare concentrată pe identificarea și cumpărarea terenurilor cu potențial, dar adaugă ca măsuri complementare închirierea de spații. De aceea, pe lângă demersurile proprii de a identifica și achiziționa terenuri potrivite pentru un nou magazin Lidl, căutăm parteneri care să ne propună terenuri pentru construcția unui nou magazin închiriat ulterior de Lidl la cheie“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Lidl.

Prin această nouă abordare, Lidl intenționează să își diversifice strategia de expansiune locală, care anterior se concentra aproape exclusiv pe deținerea directă a magazinelor dezvoltate.

„În anul financiar 2024, râmânem consecvenți obiectivului de a investi în economia românească și vom continua, în mod accelerat, investițiile pe piața locală, investiții care se traduc și în extinderea și optimizarea rețelei de magazine. În acest sens, în următorii ani, ne propunem o expansiune accelerată a rețelei Lidl și o acoperire teritorială din ce în ce mai mare care să ne permită să ajungem și mai aproape de clienții noștri sau de potențialii clienți.

Strategia noastră de expansiune rămâne în continuare concentrată pe identificarea și cumpărarea terenurilor cu potențial, dar adaugă ca măsuri complementare închirierea de spații. De aceea, avem mai multe terenuri disponibile pe care vom dezvolta magazine Lidl singuri sau împreună cu un dezvoltator imobiliar, dar nu vindem niciun magazin Lidl deschis și funcțional din portofoliul nostru. În același timp, explorăm activ noi oportunități de dezvoltare cu parteneri care sa identifice sau să ne propună terenuri optime pentru construcția și deschiderea unui nou magazin închiriat de Lidl la cheie. Totodată,  rămânem fideli angajamentul nostru de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate în construcții, la baza acțiunilor noastre stând mereu eficiența și demersurile de dezvoltare durabilă“, au declarat, la începutul acestui an, reprezentanții Lidl.

Lidl are în jur de 376.000 de angajați, dintre care peste 12.000 lucrează în România, unde retailerul german operează peste 350 de magazine și 6 centre logistice. Atât Lidl, cât și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, cel mai mare grup de retail alimentar din Europa și al patrulea cel mai mare retailer din lume în funcție de cifra de afaceri. Grupul Schwarz este controlat de miliardarul Dieter Schwarz (84 de ani), considerat cel mai bogat german, cu o avere estimată la 38 de miliarde de dolari, conform revistei americane Forbes.

Cine este patronul celor mai populare magazine din România, Kaufland și LIDL. Are o avere uriașă, regăsindu-se în clasamentul celor mai bogați oameni

Românii obișnuiesc să își facă cel mai des cumpărăturile de la Kaufland și LIDL, două lanțuri cunoscute și în Europa. Puțini știu, însă, cine este omul din spatele acestor magazine și ce avere deține. Bărbatul are o avere uriașă și se află în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

Deținătorul lanțurilor Kaufland și LIDL are o avere de 23,7 miliarde de dolari și este poziționat de Bloomberg Billionaires pe locul 38 în topul celor mai bogați oameni ai lumii. Cu toate acestea, este un om discret, care nu își dorește să apară în lumina reflectoarelor.

Kaufland este o subsidiară a grupului Schwarz. Acesta deține și Lidl, cel mai mare magazin de discount din lume (măsurat pe filiale). Grupul Schwarz are peste 575.000 de angajați în întreaga lume și a realizat vânzări de aproximativ 154,1 miliarde de euro în 2022.

Citește și: Care sunt primele produse de la LIDL ce se scumpesc din cauza inflației. Toți clienții lanțului de magazine le cumpără

Dieter Schwarz este proprietarul grupului Schwarz și administratorul lanțurilor de magazine Kaufland și Lidl. În vârstă de 84 de ani, germanul a reușit să crească substanțial vânzările din zecile de mii de magazine pe care le deține.

Născut într-o familie de antreprenori, germanul a preluat afacerea de la tatăl său, Josef Schwarz și a ajutat la extinderea acesteia, după ce tatăl său a murit. În anul 1973, tatăl său a deschis primul magazin Lidl, magazin de fructe tropicale, în Ludwigshafen, Germania. În anul 1977,  afaceristul a preluat frâiele afacerii și a devenit CEO Lidl, an în care lanțul Lidl cuprindea deja 33 de magazine în Germania. După 7 ani, germanul a înființat primul magazin Kaufland, iar în anul 1984 afacerea a fost extinsă și în Franța.

Citește și: Câți bani câștigă pe lună un manager adjunct de magazin la Kaufland. Compania face angajări masive constant

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce
Capital.ro
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, turnat de Traian Băsescu. Adrian Năstase a spus totul
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
StirileBZI
Se interzic telefoanele mobile! Unde exact se aplică în România
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Intervenții Salvamont: 25 de apeluri în 24 de ore pentru salvarea turiștilor montani
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?