Gătite sau crude: Cum să mănânci legumele

Legumele trebuie consumate crude astfel încât să te bucuri de toate substanțele nutritive continute. Totuși, unele alimente, prin preparare termică, îşi sporesc calitatea nutrițională, oferindu-ne o cantitate mai mare de substanţe benefice.

RomaniaTV.net
23 apr. 2018, 08:51
Gătite sau crude: Cum să mănânci legumele

Roşiile, spanacul, morcovii, sparanghelul şi ciupercile se numără printre alimentele care aduc beneficii mult mai mari organismului dacă sunt gătite.

Roșiile gătite sunt mai sănătoase

Potrivit studiilor, sosul de roșii aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât legumele proaspete. Astfel, roșiile gătite sunt mult mai sănătoase, deoarece furnizează licopen, o substanță care ne protejează de boli cardiovasculare și de cancer.

Citeşte şi Dieta rusească – cum să slăbeşti 30 kg în 2 luni! Află cum fac rusoaicele să rămână frumoase

Morcovii preparați termic nu pierd din vitamina A

Morcovii gătiți sunt mai sănătoși. Potrivit specialiștilor, chiar dacă sunt preparați, își păstrează conținutul de betacaroten pe care corpul îl transformă în vitamina A. Astfel, consumați cu regularitate, morcovii protejează vederea și scad riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Este recomandat să consumi morcovi la abur sau la cuptor!

Ciupercile făcute la aburi îşi cresc conţinutul de potasiu

Potrivit specialiștilor, ciupercile preparate la aburi sau pe grătar au un conținut mai bogat de potasiu, un mineral esenţial pentru muşchi sănătoşi.

Ardeii proaspeți, bogați în vitamina C

Este bine să mănânci ardei în stare proaspătă – în salate sau pe post de aperitiv. Conținutul bogat în vitamina C se pierde din cauza căldurii, dar și din cauza că este o vitamină solubilă în apă.

Sfecla roşie crudă menține sănătatea creierului

Preparată termic, sfecla roşie îşi pierde până la 25% din acidul folic, esenţial pentru buna funcţionare a creierului. Astfel, pentru a beneficia de vitamine și nutrienți, este bine să o consumi în stare proaspătă.

Citeşte şi Dieta Mayo: Slăbeşti până la 7 kilograme în două săptămâni şi te menţii suplă pentru totdeauna

Mănâncă broccoli în stare crudă

Chiar dacă te-ai obișnuit să-l consumi fiert în baie de abur sau gătit la cuptor, cel mai bine este să mănânci broccoli în stare proaspătă. Totuși, dacă nu poți să-l consumi în stare crudă, gătește broccoli la abur și evită să-l prăjești în ulei, deoarece astfel salvezi un compus numit glucosinolat.

Află care sunt cele mai bune 6 sucuri de legume AICI.