A început târgul de carte Gaudeamus

Mai mult de 650 de evenimente culturale, propuse de 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi Statele Unite ale Americii, vor fi organizate la cea de a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care începe miercuri, de la ora 12.00, la Romexpo, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 09:43
A început târgul de carte Gaudeamus

„Spune ce asculţi, ca să-ţi spun ce citeşti!”. Sub acest slogan târgul Gaudeamus va aduce la Bucureşti edituri româneşti şi străine, tipografii şi instituţii de învăţământ,care vor participa la mese rotunde, lansări de carte, sesiuni de autografe, întâlniri cu autori şi multe alte evenimente.

Printre lansările anunţate de organizatori se numără cărţile lui Dalai Lama, „Filosofia şi practica buddhismului tibetan” și „Introducere în Tantra”, volume foarte așteptate în România. De asemenea, nume importante din cultura română cum ar fi Andrei Pleşu, Gabirel Liiceanu sau Neagu Djuvara îşi vor lansa cărţile în  zilele viitoare. O altă lansare aşteptată este cea a lui Adelin Petrişor cu volumul „Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”.

Lansarea „Hobbitul” în România este considerat a fi unul din cele mai importante evenimente ale târgului. Aceasta va avea loc sâmbătă începând cu ora 10.00. Hobbitul este un prequel al faimoasei serii Stăpânul Inelelor.

Republica Moldova este ţara invitat de onoare la Gaudeamus 2012, la târg urmând a participa, pe lângă scriitorii şi oamenii de cultură moldoveni invitaţi, 10 edituri, precum şi jurnalişti de la Teleradio Moldova. În acest an vor fi organizate evenimente precum Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, „Cărţile se-ntorc acasă!”, în sprijinul bibliotecile publice din Chişinău. Mai multe proiecte vor fi derulate, printre care şi ” Edituri dispărute, cărţi regăsite”, proiect menit să aducă în prim-plan cărţi importante şi pierdute din cauza editurilor care nu mai există dar care încă mai deţin drepturi pentru cărţi comercializabile.

Accesul vizitatorilor va fi permis zilnic, între orele 10,00 – 20,00, duminică – 10,00 – 18,00, pe baza unui bilet de 5 lei, ori a unui abonament de 10 lei pentru toată perioada târgului. Elevii, studenţii, cadrele didactice, jurnaliştii, pensionarii, membrii uniunilor de creaţie vor avea acces gratuit, pe baza legitimaţiei.

Pentru programul complet al evenimentelor din această ediţiei puteţi accesa site-ul oficial al Târgului Internaţional Gaudeamus.