GCS: 221 de români din străinătate, confirmaţi cu coronavirus. Numărul deceselor rămâne 25

221 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, iar numărul deceselor românilor din afara ţării, din cauza COVID - 19, rămâne 25, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 11:21
GCS: 221 de români din străinătate, confirmaţi cu coronavirus. Numărul deceselor rămâne 25

Potrivit GCS, 221 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 25 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Citeşte şi A apărut balada lui Raed Arafat. „A mai dat o ordonanţă, ne-nchide pe toţi în casă!” VIDEO

România ar putea avea propriul ventilator mecanic

Un grup format din zeci de voluntari, ingineri, medici, manageri şi studenti din Timişoara, au proiectat un ventilator mecanic. Este vorba despre primul prototip inventat de români. Specialiştii încearcă, în contextul noului coronavirus, să construiască echipamente de ventilare mecanică a pacienţilor aflaţi în stare gravă.

România ar putea avea propirul ventilator. „Ne străduim să contruim un prototip în care componenta mecanică şi de acţionare e aproape finalizată, cea electronică e iarăşi aproape de finalizare, în principiu marţi seara ajungem să îl confruntăm cu anesteziştii care eventual vor ajunge să îl folosească.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMANIA. Raed Arafat: Au fost confirmate 1.815 cazuri”. Medicii NU pot refuza detaşarea 

Sunt zeci de oameni care muncesc pe proiectul ăsta. Avem sprijin şi din partea firmelor din Timişoara, am construit o reţea în spate care ar putea să se ocupe inclusiv de fabricare atunci când conceptul e omologat şi avem undă verde să îl pregătim pentru spitale„, a declarat Radu Ticiu – iniţiator VentilaTM.