Gem de banane caramelizate, o rețetă pe care o vei îndrăgi. Cum se face acest preparat delicios și când trebuie să adăugați sarea

Cu toții știm despre banane că sunt bogate în nutrienți, iar beneficiile sale pentru sănătate au fost promovate dintotdeauna. Iată cum poți face gem din ele.

30 oct. 2022, 13:19
Gem de banane caramelizate, o rețetă pe care o vei îndrăgi. Cum se face acest preparat delicios și când trebuie să adăugați sarea

Bananele se găsesc în magazine pe tot parcursul anului și sunt extrem de ușor de depozitat. În medie, o banană conține 422 de miligrame de potasiu, adică 9% din cantitatea necesară zilnic. Dacă vrei să mămânci ceva dulce și sănătos, îți prezentăm gemul de banane caramelizate, un desert ce se prepară rapid.

De ce ingrediente ai nevoie pentru gemul de banane 

  • 250 de grame de zahăr
  • 120 de ml de apă
  • 5 banane
  • jumătate de linguriță de sare
  • 1 lingură suc de lime
  • 1 lingură extract de vanilie

Apa și zahărul se adaugă într-un bol încăpător care poate fi băgat la cuptorul cu microunde. Se amestecă foarte bine și se acoperă vasul cu o folie de plastic, care trebuie găurită în 6-8 locuri, pentru a se ventila. Bolul se bagă în cuptorul cu microunde, la putere maximă, pentru aproximativ 10 minute. După acest interval, zahărul se gătește pentru două minute, până devine auriu.

Citește și: Trucul minune pe care toată lumea trebuie să-l ştie. Cum îţi poate salva o banală coajă de banane florile

Bananele se taie rondele subțiri și se pun într-o oală încăpătoare. Bolul cu zahăr din cuptorul cu microunde se scoate și se îndepărtează folia din plastic, iar compoziția se toarnă peste fructe.

Gemul se gătește la foc mediu, până bolborosesc, apoi flacăra se reduce și se lasă să fiarbă compoziția până când bananele devin translucide, iar pasta este lipicioasă. Acum trebuie să adăugați sarea, după care amestecați bine și stingeți focul. La final încorporați și extractul de vanilie și sucul de lămâie.

Preparatul rezistă aproximativ o lună în frigider și poate fi consumat cu biscuiți, pâine prăjită, clătite, iaurt sau înghețată.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane în fiecare zi. Descoperirea uluitoare a specialiștilor