Lovitură de proporţii în Serviciile Secrete. Generalul Iulian Cristian Gherghe, fost director DGIA, arestat pentru delapidare

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Generalul Iulian Cristian Gherghe, trecut în rezervă în februarie, este acuzat că ar fi sustras aproape 180.000 de dolari din banii instituţiei în noiembrie 2018.

28 mart. 2021, 16:07
Lovitură de proporţii în Serviciile Secrete. Generalul Iulian Cristian Gherghe, fost director DGIA, arestat pentru delapidare

Parchetul General a anunţat că procurorii Parchetului Militar al Curții Militare de Apel au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Iulian Cristian Gherghe, fost director DGIA.

Sâmbătă, judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a lui Iulian Gherghe, pentru 30 de zile, conform Hotnews.

Iulian Cristian Gherghe, fost director DGIA, acuzat că ar sustras aproape 180.000 de dolari

Iulian Cristian Gherghe este cercetat pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Potrivit procurorilor, în 27 noiembrie 2018, Gherghe și-ar fi însușit fără drept suma de 179.470 de dolari din fondurile acestei structuri militare, după ce ar fi falsificat mai multe înscrisuri.

Sesizarea Parchetului Militar a fost făcută de către conducerea DGIA.

Citeşte şi: Campion național la skanderbeg, arestat pentru trafic de droguri. Cum a fost prins Sabin Bădulescu

Iulian Cristian Gherghe, trecut în rezervă de preşedintele Iohannis

În 26 februarie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a general-maiorului cu două stele Iulian-Cristian Gherghe.

În noiembrie 2019, președintele Iohannis semnase decretul pentru înaintarea în gradul de general-maior cu două stele a lui Iulian-Cristian Gherghe, atunci general de brigadă cu o stea în Ministerul Apărării Naționale.

Citeşte şi: Românii ar putea face o a treia doză de vaccin anti-COVID pentru noile tulpini. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă