George Maior, fostul şef al SRI, avertizează: România NU este scutită de pericolul terorist

Fostul director al SRI George Maior atrage atenția că România nu este scutită de pericolul terorist și susține că faptul că țara noastră este țintă generică pentru multe organizații teroriste trebuie să dea de gândit autorităților să implementeze sau să elaboreze legislația în domeniu.

19 mai 2015, 08:41
George Maior, fostul şef al SRI, avertizează: România NU este scutită de pericolul terorist

Fostul director al SRI George Maior a primit marți aviz pozitiv pentru postul de ambasador al României în Statele Unite ale Americii din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Îmi pare rău să aflăm asemenea vești. Din păcate, nu am informații, unii au, probabil, și SRI și SIE au atribuții. Eu am spus că aceste riscuri vor crește. Atrag serios atenția că nu suntem scutiți de pericolul terorist și iată că nu este vorba doar de teritoriul național, care este bine protejat, spun eu, este vorba și de cetățeni români peste tot pe glob și faptul că România este țintă generică pentru multe organizații teroriste trebuie să dea de gândit autorităților și să implementeze legislația sau să elaboreze legislația pentru care la un moment dat m-am bătut și am pierdut”, a declarat George Maior la Parlament, întrebat cum comentează cazul românului răpit în Burkina Faso.

CITEŞTE ŞI GEORGE MAIOR, avizat ambasador în SUA: Rusia reprezintă o ameninţare pentru regiune

GEORGE MAIOR a primit aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de ambasador în SUA. Avizul favorabil a fost dat cu 18 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere.