George Mihăiță și-a asigurat clanul de acasă. ”Copiii mei nu duc grija zilei de mâine”

George Mihăiță este unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori din Generația de Aur. Chiar dacă de-a lungul timpului românii l-au văzut jucând în foarte multe filme și piese de teatru, puțini sunt cei care îi cunosc povestea de viață.

08 apr. 2023, 22:26
George Mihăiță și-a asigurat clanul de acasă. ”Copiii mei nu duc grija zilei de mâine”
George Mihăiță și-a asigurat clanul de acasă. ”Copiii mei nu duc grija zilei de mâine”

George Mihăiță și-a asigurat clanul de acasă. În vârstă de 74 de ani, marele actor îi dă viață lui Bebe Măcelaru, zis și Tătuțu, din serialul Clanul.

Citește și George Mihăiță, primele declarații despre noul sezon Clanul: „Cu dispute multe și cu noi provocări”

George Mihăiță și-a asigurat clanul de acasă

Chiar dacă George Mihăiță interpretează rolul unui interlop fără scrupule, acesta a ajuns imediat la sufletele românilor, câștigând mii de fani în rândul tinerilor.

Recent, actorul a vorbit cu nostalgie despre perioada copilăriei sale pe care și-a petrecut-o în orașul natal, Moreni, dar și despre lipsurile cu care s-a confruntat.

„Copilăria a fost cea mai frumoasă perioadă a vieții mele. Eram „peste toate stăpân”. Râdeau profesorii, la școală, și curgeau notele de 4. O bucurie! Cântam la acordeon… Activam ca actor amator pe scena casei de cultură. Ce treburi gospodărești? Eram artistul familiei… cum să-mi rup degetele? Țin minte, fratele meu mai mare săpa o groapă de 1 metru și ceva… W.C în curte. El în groapă, la sapă, eu, pe mal, la acordeon”, a declarat George Mihăiță pentru unica.ro.

Chiar dacă în copilărie a resimțit din plin lipsa banilor, George Mihăiță este extrem de bucuros că cei trei băieți ai săi nu duc lipsa zilei de mâine.

„Primii bani i-am câștigat dând spectacole de păpuși în curtea casei, în cotețul câinelui (l-ați văzut cumva pe zdreanță?). Primii bani adevărați i-am câștigat la 19 ani, la filmul Reconstituirea. Ne-au lipsit banii (n.r în copilărie). La 10 ani, mergeam iarna, pe aproape, prin poiană să patinăm în câte-o băltoacă înghețată. Patinele mele? Două bucăți de sârmă, groase, îndoite, de la vârf, la călcâi. Copiii mei nu duc grija zilei de mâine”, a spus actorul.

Chiar dacă se bucură în continuare de un succes răsunător, celebrul actor are și regrete, iar cel mai mare este acela că nu poate să petreacă mai mult timp cu copii și nepoții.

”Trec la regrete, când e vorba de copii și nepoți, faptul că n-am avut și, din păcate, nu am timp cât mi-aș dori, pentru ei. Vă dau un exemplu: de un an de zile CLANUL mă stoarce de energie. Cele 7,8 ore pe zi (când nu am filmare) mă epuizează. E o plăcere dureroasă. N-am să uit că de ziua nepotului, n-am fost cu el. L-am luat la o zi de filmare. O infimă recompensă. Pentru nepotul meu, Marc, nu sunt bunicu’ Gică… sunt BUNACU GEACĂ.  Vreau ca și copiii și nepoții să rămână cu imaginea unui tată – bunic, exemplu de comportament”, a mai spus marele actor.

Citește și George Mihăiţă a vrut să-l cunoască pe Nuţu Cămătaru: „Să-l văd cum se poartă, cum se uită la tine”