EXCLUSIV George Simion, după ce Iohannis a declarat că românii nu vor boicota Austria: „Declaraţiile preşedintelui nu-s nişte opinii, ne-a jignit, ne-a umilit şi sper să fie pentru ultima oară”

Este protest în faţa Palatului Cotroceni după declaraţiile lui Klaus Iohannis de la Bruxelles, potrivit cărora "NU va exista un boicot la adresa Austriei. Așa ceva este exclus!". Câteva sute de membri AUR, alături de preşedintele George Simion, cer demisia președintelui Klaus Iohannis.

14 dec. 2022, 20:47
EXCLUSIV George Simion, după ce Iohannis a declarat că românii nu vor boicota Austria: „Declaraţiile preşedintelui nu-s nişte opinii, ne-a jignit, ne-a umilit şi sper să fie pentru ultima oară”

Liderul AUR consideră că președintele Iohannis este principalul vinovat pentru faptul că Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen. George Simion este indignat de faptul că preşedintele Iohannis a interzis poporului să boicoteze Austria. Liderul AUR a declarat, la România TV, că a strâns cele 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Iohannis, dar în acelaşi timp este conştient de faptul că demiterea lui Iohannis nu va fi votată în Parlament de actuala coaliţie.

„Mie nu-mi place treaba asta cu resetarea, cu sexuala, dar acolo e USR mai mult. Cred ca am fost noi resetati la cap de am putut sa-l alegem de doua ori pe individul acesta. Are conturi la banci austriece, a luat chirie de la o banca austriaca pe o casa care nici nu era a lui. Acum contrazice pe toata lumea, chiar si pe Rares Bogdan, a transformat PNL in partidul lui si ii trateaza pe toti cum ne trateaza Austria, ca pe slugi.

Acum, daca a zis domnul Iohannis, mai rau o sa facem, o sa mergem la toate firmele austriece. Pai parca scapasem de marile imperii, de iobagie, dar tot ni se ia lemnul, ni se ia aurul, toate bogatiile, care merg in Austria, in Olanda, in Germania.

Daca intram in Schengen insemna ca puteam si noi sa vindem ce mai avem, ca nu ne-au furat austriecii chiar tot, ca si asta e munca si lor nu le place munca, sunt lenesi. Am auzit o declaratie a unui parlamentar care spune ca austriecii au gasit in Romania lemn ieftin si un guvern ieftin. Sper sa punem suficienta presiune pe PSD incat sa il lase in sfarsit din brate pe Iohannis, pe Bode, pe Virgil, pe toata clica. Pentru ca in momentul de fata, fara PSD ar cadea tot castelul lui Iohannis din carti de joc.”, a declarat George Simion, la România TV.

Citeşte şi: Marcel Boloș nu e de acord cu boicotarea companiilor austriece: „Calea diplomației este cea înțeleaptă”

Anterior, liderul AUR mai avusese o intervenţie, tot la România TV, chiar de la protestul organizat în faţa Palatului Cotroceni.

Declaraţiile lui Klaus Iohannis nu-s nişte opinii, ne-a jignit, ne-a umilit şi sper să fie pentru ultima oară. Lumea aici strigă că Iohannis a îngenuncheat poporul, pornind de azi de la votarea unui buget auster că nu sunt bani la buget pentru că profiturile sunt externalizate până la faptul că nici să boicotam nu avem voie.

PSD-ul este în guvernarea Iohannis, votează un buget al unui premier-marionetă, îl ţine pe Popescu la Energie, a participat la neintrarea noastra în Schengen, ce dovezi mai vreţi că Marcel Ciolacu este şi el marioneta lui Iohannis. Până când PSD nu-l lasă din braţe pe Iohannis, nu avem ce demers concret să facem. Am strâns 2 milioane de semnături pentru demiterea lui iohannis, le-am dus în Parlament, dar atât timp cât au o majoritate zdrobitoare, nu putem trece mai departe. PSD îl ţine pe Iohannis în funcţie„, a declarat Simion la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl contrazice pe Iohannis pe tema conflictului diplomatic cu Austria: „Îmi menţin părerea că România trebuie să-şi exercite dreptul de veto la interesele statului austriac”