George Simion, după ce Parchetul General i-a deschis dosar penal. „Face show mediatic. Cerea să-l bat. Bine că n-am dat”

George Simion, copreşedintele AUR, i-a acuzat marţi pe procurorii Parchetului General că fac "show mediatic"; după ce au deschis un dosar penal pe numele său în legătură cu agresarea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, în Parlament.

08 feb. 2022, 15:57
George Simion, după ce Parchetul General i-a deschis dosar penal. „Face show mediatic. Cerea să-l bat. Bine că n-am dat”

Deputatul AUR, George Simion, a afirmat că nu îl îngrijorează dosarul penal, ci mai degrabă facturile la energiei care au crescut spectaculos în ultimele luni.

„Parchetul nu mai are cazuri serioase şi face show mediatic. L-am bătut pe umăr (pe ministrul Virgil Popescu), dacă asta înseamnă ultraj, înseamnă că am luat-o cu toţii razna. Cerea să-l bat. Bine ca n-am dat. Nu mă îngrijorează (dosarul), am vorbit cu juriştii noştri.

Ne ingrijorează facturile şi asta ar trebui să îi îngrijoreze şi pe Ciucă şi pe Popescu şi pe toţi miniştrii care vor păţi la fel din partea românilor”, a declarat George Simion, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: George Simion instigă la proteste chiar din Parlament. „Haideți să dăm cu aștia de pământ”

Procurorii Parchetului general au descins dosar penal pe numele lui George Simion, copreşedintele AUR, în urma incidentului violent din Parlament la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre tensiunile cu PSD. „PNL nu poate să închidă ochii şi în acelaşi timp să fie blamat că este cel care vrea să rupă această coaliţie”

Pe numele lui George Simion a fost deschis un dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniștii publice, în urma scandalului care a avut loc luni în Parlament, în timpul dezbaterii moţiunii simple împotriva lui Virgil Popescu.

„Biroul de informare şi relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele: La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, a anunţat PÎCCJ.

Citeşte şi: George Simion, dosar penal deschis de Parchetul General după scandalul din Parlament cu Virgil Popescu