Germania a experimentat intrarea în magazine cu test antigen COVID. În ce alte locuri a fost aplicat accesul condiţionat

Autorităţile de la Berlin au experimentat intrarea la coafor, muzee sau magazine pe baza unui test antigen COVID. Până la 10% dintre germani au adus un test rapid cu rezultat negativ pentru a-şi face cumpărăturile. Metoda a fost întâmpinată cu mult scepticism de către comercianţi care susţin că nu poate fi vorba despre o soluţie pe termen lung din cauza costurilor ridicate.

05 apr. 2021, 09:24
Germania a experimentat intrarea în magazine cu test antigen COVID. În ce alte locuri a fost aplicat accesul condiţionat

Germania a experimentat intrarea în magazine cu test antigen COVID. Timp de o zi, saloanele de înfrumuseţare, muzeele, galeriile de artă şi magazinele din Berlin s-au deschis pentru persoanele care prezentau un test rapid cu rezultat negativ la COVID.

Noua regulă de combatere a răspândirii COVID a însemnat pentru comercianţi o zi de vânzări, în condiţiile în care cele mai multe dintre magazine au fost închise în perioada sărbătorilor.

Metoda intrării în magazine pe bază de test antigen COVID nu a funcţionat, susţine un reprezentant al asociaţiei comerciale Berlin-Brandenburg.

„Între doi şi 10% dintre clienţi au folosit (testele antigen). Nu funcţionează aşa. Nu poate fi un model pe termen lung”, a explicat Nils Busch-Petersen, reprezentantul asociaţiei comerciale Berlin-Brandenburg, conform agenţiei DPA, citate de Welt.de.

Citeşte şi: Germania dă din nou liber la sparanghel. Guvernul de la Berlin relaxează reglementările pentru angajaţii străini care lucrează în agricultură

Germania a experimentat intrarea în magazine cu test antigen COVID. Reacţia oamenilor de afaceri: „Ar trebui să tragem obloanele”

Retailerii din capitala federală germană susţine că impunerea testelor antigen la intrarea în magazine ar înseamna costuri prea ridicate.

„De fapt, ar trebui să tragem obloanele”, a mai spus Nils Busch-Petersen.

În acest context, proprietarii magazinelor au criticat autorităţile pe motiv că nu au aplicat mai devreme o strategie de testare.

Potrivit sursei citate, începând de miercuri, germanii trebuie să prezinte un test antigen cu rezultat negativ la COVID la intrarea în magazine, precum şi în saloanele de înfrumuseţare, muzee şi galerii de artă.

Această regulă nu se aplică, însă, în supermarketuri şi farmacii deoarece acestea au fost deschise în timpul carantinei.

Autorităţile germane experimentează această modalitate de testare, drept alternativă la noi restricţii în contextul creşterii numărului de infecţii cu COVID-19.

În schimb, un alt scenariu implică mai multe libertăţi pentru persoanele vaccinate. Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii, spune că cei vaccinaţi vor fi trataţi în viitorul apropiat la fel ca persoanele care prezintă un test negativ COVID. Mai mult, Spahn le dă speranţe germanilor că persoanele vaccinare nu vor mai sta în carantină, notează Mediafax.

Cancelarul Angela Merkel este tot mai criticat pentru că nu a reuşit să prezinte un plan pentru a opri creşterea infectărilor. Germania are nevoie „urgent” de un lockdown de două săptămâni, însoţit de accelerarea vaccinării şi testarea obligatorie în şcoli, pentru a opri al treilea val al pandemiei cu noul coronavirus,  susţine asociaţia DIVI pentru terapie intensivă şi de urgenţă, citată de Reuters.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, Germania a raportat 2.896.329 de cazuri de COVID-19 şi 77.060 de decese.

Citeşte şi: Lockdown de două săptămâni în Germania. Specialiştii cer teste obligatorii în şcoli
 


loading...
Partenerii noștri