Gest extrem în Capitală! O pacientă cu Covid s-a aruncat de la etajul şase al Spitalului Floreasca

Gest extrem în Capitală! O pacientă infectată cu Covid şi internată la Spitalul Floreasca din Bucureşti s-a aruncat de la un etaj al unităţii medicale.

05 nov. 2021, 10:51
Gest extrem în Capitală! O pacientă cu Covid s-a aruncat de la etajul şase al Spitalului Floreasca

O pacientă cu Covid s-a aruncat de la etajul şase al Spitalului Floreasca.

Femeia de 61 de ani e în stare gravă, a intrat în comă după căzătură. Medicii fac eforturi mari să-i salveze viaţa.

Pacienta a fost luată cu targa din curtea spitalului, iar cadrele medicale încearcă să o resusciteze.

Vineri dimineaţa, femeii i s-a adus micul dejun în camera de spital. Apoi, după aproximativ 10 minute, femeia a deschis geamul şi a sărit de la etajul şase al clădirii.

Medicii sunt rezervaţi acum în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

Şi reprezentanţii de la Serviciul Omoruri au ajuns la faţa locului. Pacienta a fost internată în spital joi seara şi era singură într-o rezervă a unităţii medicale.

Pacienta suferea de adinamie – o scădere accentuată a forţei musculare.

Nu e primul pacient cu Covid care încearcă să-şi ia viaţa

Nu e primul pacient cu Covid care încearcă să îşi ia viaţa. În urmă cu câteva luni, un bărbat de 71 de ani infectat cu Covid s-a sinucis la 10 zile de la internarea în spital. Familia sa spune că medicii de la Spitalul Judeţean din Călăraşi au fost avertizaţi de gândurile bătrânului, însă nimeni nu l-a luat în serios. La scurt timp, nea Vasile a fost găsit cu un cuţit înfipt în abdomen.

Vasile Tilișcan era diabetic și cardiac. Fiul acestuia povesteşte că a fost sunat de tatăl său care i-a spus că se simte rău şi că ar vrea să meargă la spital, pentru un consult. La spital, Vasile a fost confirmat cu coronavirus.

„Și-a făcut singur bagajul, s-a urcat în ambulanță pe picioarele lui. Noi l-am încurajat, să nu intre în panică, să respecte indicațiile doctorilor”, a spus fiul.

„Tata a început să se plângă la telefon că i s-a făcut o injecție intramusculară și că nu poate închide ochii. ‘Calmează-te, băi, tată, nu ești intubat, ești pe secția de COVID, nu la ATI’, i-am zis. Seara, ne-a sunat din nou și ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam! Am fost șocați, în condițiile în care nu a avut niciodată probleme psihice.

Am sunat la spital, le-am transmis să aibă grijă, că ne-a spus că se aruncă pe geam. O doamnă care ne-a răspuns ne-a asigurat să stăm liniștiți, că sunt gratii la ferestre. Pe 2 martie am vorbit iar. A spus că a apăsat butonul de panică, dar sună degeaba. Îi ieșise branula, însă n-a venit nimeni la el: ‘Lăsați-mă în pace, nu mai rezist, mor aico’, ăsta era mesajul.

Soția lucrează în sistem, spune că, poate dacă i se făcea un control psihiatric, nu se ajungea la o nenorocire. Poate avea nevoie de antidepresive. Oricum, nu știm nimic din ce i s-a dat, nu am privit foaia de observație. Pe surse, cum se spune, am aflat că i s-a prescris haloperidol. Îi lăsau pe noptieră două picături, într-o linguriță. Dumnezeu știe dacă le-a luat sau nu”, a mai povestit fiul bărbatului.

Citiţi şi Acuzații grave după ce un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi zică că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”