Gest şocant, un golgheter de top s-a sinucis la 30 de ani. Fotbalistul a fost găsit împuşcat în casă

Fotbalistul uruguayan Santiago Garcia a fost găsit fără viaţă, sâmbătă, în apartamentul său din oraşul argentinian Mendonza. Sportivul avea o plagă împuşcată în partea stângă, iar poliţia spune că s-a sinucis.

08 feb. 2021, 11:42
Gest şocant, un golgheter de top s-a sinucis la 30 de ani. Fotbalistul a fost găsit împuşcat în casă

Santiago Garcia a jucat şi în Europa, la gruparea turcă Kasimpaşa, în sezonul 2012-2013, dar randamentul cel mai bun l-a avut în campionatele de fotbal din Uruguay şi Argentina. Astfel, în sezonul 2011 el a fost golgheter în Uruguay, cu 23 de goluri în 27 de partide jucate pentru Nacional Montevideo. De asemenea, în 2018, când juca pentru Godoy Cruz, în Argentina, a marcat 17 goluri în 26 de partide.

García și-a început cariera în echipa de tineret a celor de la Libertad Washington, apoi s-a alăturat grupării Nacional Montevideo. El a fost considerat unul dintre cei mai de perspectivă jucători din fotbalul uruguayan, având şi 9 selecţii în naţionala de tineret a acestei ţări, pentru care a marcat 5 goluri. Viaţa extrasportivă însă i-a înfrânat însă ascensiunea. Pe 18 iunie 2011, Santiago García a semnat un contract de pe cinci ani cu clubul brazilian Atlético Paranaense, pentru suma de 2 milioane de euro, însă nu a trecut proba testului de droguri pentru dopajul cu cocaină. A reuşit totuşi după aceea să ajungă în campionatul turc, la Kasımpașa. În 2013 s-a întors la Nacional, iar un an mai târziu s-a mutat la River Plate, unde a rămas până în ianuarie 2016 când a fost achiziționat de Godoy Cruz.

Citeşte şi Veste tragică din showbiz, rapper-ul 6Dogs s-a sinucis la doar 21 de ani

Aici a petrecut cei mai de succes ani din istoria clubului. Echipa a terminat pe locul 2 în campionatul Argentinei, după Boca Juniors, în sezonul 2017–18 (la doar două puncte de diferență) și s-a calificat pentru Copa Libertadores 2017. În cei cinci ani în care a jucat pentru Godoy Cruz, García a devenit, de asemenea, cel mai bun marcator al clubului din Primera División.

Sâmbătă, 6 februarie 2021, după ce nu a putut fi contactat câteva zile, Santiago García a fost găsit mort în apartamentul său din Mendoza (Argentina), cu o plagă împuşcată în tâmpla stângă. BeinSport spune că fotbalistul se afla sub tratament psihiatric. Mai târziu, s-a confirmat că cauza morții a fost sinuciderea prin împușcare. [9] După confirmarea morții lui García, Godoy Cruz a anunțat că numărul 18 purtat de García în timpul mandatului său în club va fi retras pentru a-l onora.

Citeşte şi Actriţa Song Yoo-jung a murit la 26 de ani. Surse spun că s-ar fi sinucis