Gestul cu care un român șomer i-a impresionat pe italieni: „Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia!”

Ion, un român stabilit într-o localitate de lângă Roma i-a impresionat pe italieni, după ce s-a apucat singur să vopsească un pod pietonal.

26 dec. 2022, 08:41
Gestul cu care un român șomer i-a impresionat pe italieni: „Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia!”
român

Ion, un român stabilit în Ostia, o localitate din apropierea Romei a reușit să îi impresioneze pe italieni, după ce a vopsit singur un pod pietonal din localitate.

Gestul românului a fost apreciat de întreaga comunitate, iar despre fapta s-a scris în cotidianul La Repubblica și a fost numită ”un miracol de Crăciun”.

Citiți și: O familie de români din Italia a şocat după ce a pus la uscat cârnații pe balcon. Cum au reacţionat localnicii 

„Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia, cel peste calea ferată Roma-Lido. Miracolul a fost realizat de Ion, cunoscut sub numele de Giovanni, un român șomer în vârstă de 50 de ani, care a restaurat trecerea peste calea ferată Roma-Lido abandonată de zeci de ani de Ama și Primărie”, conform sursei citate.

În numai o lună, românul a reușit să vopsească podul, care era ruginit și murdar. Banii cu care a cumpărat toate cele necesare au fost strânși din donațiile locuitorilor.

Ultima porțiune a unei laturi a balustradei a terminat-o în ajunul Crăciunului, însă va mai avea nevoie de o zi între Crăciun și Anul Nou pentru a  termina cealaltă parte a balustradei, scriu jurnaliștii italieni.

Italienii au fost impresionați de gestul românului, mai ales că podul era nevopsit de mai bine de 40 de ani.

Ion acum nu mai este șomer și i s-a oferit un loc de muncă în construcții.

„Trecuseră cel puțin 40 de ani de când primăria nu s-a mai ocupat de acest pod. Noroc că un domn din România s-a gândit la asta. Mesajul lui este unul de dragoste pentru acest oraș dar și o lecție de educație civică pentru toată lumea”, a spus o italiancă impresionată de gestul lui Ion.

Citiți și: El este românul care susține că este plătit în Italia să spele mandarine cu detergent de vase. Câți bani câștigă pe oră VIDEO