Gestul lui Haaland, după ce arbitrul Octavian Şovre i-a cerut un autograf. Coletul surpriză trimis în România

Jucătorul norvegian Erling Haaland, starul Borussiei Dortmund, nu a rămas indiferent față de gestul asistentului Octavian Șovre. Nu doar că i-a semnat tușierului cele două cartonașe, dar norvegianul a trimis un colet pe adresa Asociației S.O.S. Autism Bihor.

19 apr. 2021, 14:53
Gestul lui Haaland, după ce arbitrul Octavian Şovre i-a cerut un autograf. Coletul surpriză trimis în România

Opinia publică românească, inclusiv jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, s-a solidarizat în ultimele săptămâni cu fundația promovată de Octavian Şovre. Cum gestul asistentului de la meciul City – Dortmund a devenit cunoscut și în toată Europa, Erling Haaland n-a rămas indiferent și a trimis în România un pachet care conține tricoul său de la galben-negri, dar și alte câteva materiale de colecție.

Un colet surpriză a ajuns azi la sediul nostru! Coletul este din partea renumitului fotbalist al echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland și conține tricoul personal al marelui fotbalist cu semnătura lui, poze cu autograful său și o scrisoare adresată președintei Simona Zlibuț. Cuvintele de mulțumire sunt modeste pentru recunoștința ce o avem față de gestul nobil al acestui sportiv. Vă mulțumim!”, au scris reprezentanții fundației susținute de Octavian Șovre, pe Facebook.

Dragă Simona, vă trimit toate gândurile bune pentru treaba grozavă pe care o faceți în România. Bucurați-vă, vă rog, de micul meu cadou pe care îl găsiți în acest pachet. Multă dragoste!”, e mesajul scris de mână al lui Erling Haaland.

Citeşte şi Ajutor umanitar pentru copiii cu autism. Victor Ciutacu: Îmi doresc să le ofer copiilor un cadou de Paşte

În urmă cu aproape două săptămâni, jurnalistul Victor Ciutacu a reacţionat după rumoarea stârnită de momentul în care Octavian Şovre, arbitru FIFA, i-a cerut un autograf lui Erling Haaland şi a anunţat şi el că licitează un tricou al lui Mihai Neşu pentru ajutorarea asociaţiei SOS Autism Bihor, în contul căreia şi Octavian Şovre donează autografele luate de la marii fotbalişti. „Povestea autografului cerut (și obținut) de arbitrul asistent Octavian Șovre, megastarului norvegian Erling Haaland a făcut deja înconjurul planetei. Întâi, în bună tradiție, a râs lumea de el și i-a cerut pedepsirea. Ulterior, când s-au aflat rațiunile gestului, au apărut, pe rând, admirația, felicitările și solidaritatea. O mulțime de fotbaliști și chiar oameni de media au sărit să ofere, întru licitarea lor pentru îngrijirea copiilor aflați în grija celor de la Asociația SOS Autism Bihor, tricouri personale sau de colecție. Ele vor fi licitate și e bine așa„, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

„Eu sunt (și) mai pragmatic. Și îmi doresc, fără a încerca să parazitez licitațiile caritabile pentru tricouri, să le ofer copiilor, împreună cu voi, un cadou concret de Paște. Motiv pentru care postez aici contul unde puteți dona direct. Aștept, în plus față de generozitatea voastră, dacă doriți să renunțați la discreție (fie și numai în relația cu mine), mesaje private cu sumele donate. Țin acțiunea asta sus până la Paște. Cel care a donat cel mai mult va primi, din partea mea, cadou, tricoul original de joc, cu semnătură, al întemeietorului Mihai Nesu Foundation, el însuși din Bihor. Repet, nu licitez nimic, ofer un cadou aceluia care se va dovedi, dintre cei care mă urmăresc și (sper) mă apreciază, cel mai generos.

Citeşte şi Arbitru român, implicat într-un nou moment controversat în Liga Campionilor. Ce s-a întâmplat după meciul Manchester City – Borussia Dortmund

Acestea fiind spuse, cu felicitări pentru efortul doamnei Simona Zlibuţ, să curgă donațiile!

Beneficiar: Asociația S.O.S. Autism Bihor

IBAN: RO55RNCB0032073280020001 BCR Oradea”, a mai scris acesta.