Gheorghe Dincă, transferat la penitenciarul din Craiova

Gheorghe Dincă, trimis în judecată de DIICOT în dosarul Caracal, va fi transferat miercuri la penitenciarul din Craiova, informează România TV. Gheorghe Dincă urmează să fie judecat de magistraţii Tribunalului Olt pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. 

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 11:18
Gheorghe Dincă, transferat la penitenciarul din Craiova

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă şi a lui Ştefan Risipiteanu pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre, se arată într-un comunicat al Direcţiei. Sursa citată a dat şi noi detalii cutremurătoare cu privire la chinurile prin care au trecut cele două victime ale lui Dincă, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Potrivit rechizitoriului, ambele fete au fost răpite, sechestrate şi violate de Gheorghe Dincă. Anchetatorii au precizat, în rechizitoriu, că Luiza Melencu a murit ca urmare a unor „multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era legată de pat”.

Pe Alexandra, Dincă „a lovit-o cu pumnul în zona capului în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”. Ambele cadravre au fost arse în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, se mai arată în rechizitoriu. 

Citeşte şi: Avocatul familiei Melencu, revoltat după trimiterea în judecată a lui Dincă: Pe cazul Luizei e imposibil, clar ca e caz de achitare

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, spune că rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT pe numele lui Gheorghe Dincă este o „aberație juridică”.

„În cazul Luizei Melencu este imposibil să obții o condamnare fără cadavru, e contra naturii, și juridice și umane. Fapta nu există. Clar ca e caz de achitare. Nu poți condamna pe cineva pentru o crimă cu cadavrul altuia”, a declarat Tonel Pop la România TV.

Citeşte şi: Profilerul care a stat de vorba 60 de ore cu Gheorghe Dincă face declaraţii-şoc: „A comis crimele din cauza singurătății”.