Gheorghe Dincă, scrisoare pentru familia Luizei: „Trăiește, eu mă rog mereu să apară”

Gheorghe Dincă dezvăluie din spatele gratiilor unde sunt fetele. El a trimis o nouă scrisoare familiei Luizei și spune că este gata să aducă noi informatii dacă vor colabora cu alt avocat.

13 oct. 2022, 11:44
Gheorghe Dincă, scrisoare pentru familia Luizei: „Trăiește, eu mă rog mereu să apară”

Criminalul Gheorghe Dincă a trimis din închisoare o scrisoare către familia Luizei Melencu, una dintre fetele violate şi ucise de monstrul din Caracal, în care cere ajutorul pentru rejudecarea procesului și susține că Luiza trăiește.

„Ieri (n. red. – marți, 11 octombrie 2022) la ora 12,00 a venit poștașul, ne-a dat-o, i-am dat telefon doamnei Obârșanu, i-am spus despre ce e vorba, m-a rugat dumneaei să fac poze și să-i trimit…”, a precizat bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, pentru Adevărul.

În scrisoarea de 11 pagini primită de Stelian Iordache, bunicul Luizei, Gheorghe Dincă îi sfătuiește să renunțe la avocata Carmen Obârșanu și să-i solicite avocatului familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, să îi reprezinte și pe ei.

„Vă înțeleg supărarea, dar dacă sunteți oameni ce judecați lucrurile după acele probe științifice veți realiza fără nicio ezitare să descoperiți că Luiza dumneavoastră trăiește. Eu mă rog mereu să apară și să vă relateze adevărul Luiza, ca să nu vă mai lăsați influențați de această tâmpită de avocată Obârșanu”, se arată în scrisoarea primită de bunicul Luizei Melencu.

Despre conţinutul scrisorii, bunicul Luizei a spus: „Aceleași tâmpenii. Omul ăsta e învățat de cineva, cineva îi dictează. Aceleași tâmpenii, aceiași oameni, aceleși nume, doar că are un dinte împotriva doamnei Obârșanu și scrie să ne schimbăm avocatul. Numai tâmpenii, numai porcării”.

Vă reamintim că Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două adolescente din Caracal. Decizia din 23 septembrie 2022 nu este definitivă, putând fi atacată în apel.

„Condamnă pe inculpatul Dincă Gheorghe zis „Popicu”, în prezent aflat în stare de detenţie provizorie în Penitenciarul Craiova, la: pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (…). (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte /…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela)„, se arată în soluţia postată pe portalul instanţei.

Citeşte şi: Cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu operatoarea de la 112 cu care a vorbit Alexandra Măceşanu. S-a aflat abia acum

Instanţa a constatat că infracţiunile pentru care Dincă a fost condamnat sunt concurente şi le-a contopit, stabilind ca acesta să execute pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare.

„În baza art. 38 alin. 1 Cp şi art. 39 alin. 1 lit. b Cp contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 Cp şi în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie„, se mai arată în soluţie.

Din pedeapsa lui Dincă va fi dedusă din perioada de executat perioada reţinerii şi arestării preventive. El a fost reţinut pe 27 iulie 2019 şi apoi arestat preventiv, măsură menţinută de instanţă şi în prezent.

Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru viol faţă de victima Luiza Melencu, din pedeapsă urmând a fi dedusă durata reţinerii, de la 27 noiembrie 2019 şi până în prezent, el rămânând în continuare în arest, conform deciziei magistraţilor.

În cazul ambilor inculpaţi instanţa a dispus prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.