Gheorghe Hagi: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou ţara fericită”

Gheorghe Hagi a exprimat câteva păreri, insistând asupra faptului că fotbalul românesc are nevoie de un proiect stabil, pe termen lung.

16 nov. 2021, 21:17
Gheorghe Hagi: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou ţara fericită”

Gheorghe Hagi spune în urmă cu mulţi ani că ar trebui să li se facă statui membrilor Generaţiei de Aur, iar timpul i-a dat dreptate. Acum, fotbalul românesc trece prin momente grele, iar turneele finale se văd la televizor.  „România trebuie să se califice la Campionatul European şi Campionatul Mondial, nu poate exista alt obiectiv. Aceasta trebuie să fie strategia! Acum trebuie făcută o construcţie adevărată, să construim o echipă adevărată. Dacă vrei să-ţi fie bine în următorii ani, trebuie să munceşti. Asta e mentalitatea mea.”, a spus fostul lider al echipei naţionale.

LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA 0-2. Tricolorii văd CM 2022 tot la televizor, naţionala nu a mai ajuns de 24 de ani la Mondiale
Acesta consideră că România are potenţialul uman necesar pentru a obţine această performanţă: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou ţara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România îşi doreşte acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea. Ca să faci un proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care ştiu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentaţi, dar trebuie să-i ajutăm.”

Supranumit „Regele”, Hagi susţine că nu s-a făcut încă schimbul de generaţii şi că în acest sens România mai are şanse de reuşită: „Nu am schimbat nicio generaţie! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcţie, încă nu s-a schimbat generaţia. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune.”

Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, aplică modelul Becali: „Dau clubul gratis, nu are datorii, nici litigii”
Gheorghe Hagi a explicat şi cum vede paşii următori: „Trebuie să lucrăm la un proiect, să formăm o generaţie. Baza trebuie să fie jucătorii de la U21, au demonstrat că au potenţial mare. Nu judecaţi de pe azi pe mâine, aveţi răbdare, o să vedeţi. Experienţa este singurul lucru care nu se cumpără în lumea asta. Experienţa se capătă în timp, după foarte multă muncă. Succesul se planifică, nu ţine de noroc, de miracol.”