Gheorghe Ştefan a fost eliberat din închisoare. A stat în spatele gratiilor doar 50 de zile

Gheorghe Ştefan, fostul patron al echipei de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ, a ieşit din închisoare, după ce a solicitat instanţei eliberarea condiţionată.

06 nov. 2021, 23:39
Gheorghe Ştefan a fost eliberat din închisoare. A stat în spatele gratiilor doar 50 de zile

Gheorghe Ştefan a stat în spatele gratiilor doar 50 de zile, cu toate că primise o condamnare de patru ani de închisoare.Fostul patron al echipei de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ a fost condamnat în dosarul Giga TV.

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ a primit, în octombrie, o altă condamnare, dar sentinţa nu este definitivă, notează Mediafax.

„În temeiul art. 587 Cod de procedură penală, admite cererile de liberare condiţionată formulate de persoana condamnată S.G., deţinut în Penitenciarul Târgu Mureş în executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa (…) Tribunalului Bucureşti (…), modificată şi definitivă prin decizia (…) Curţii de Apel Bucureşti.

Raportat la art. 60 alin. 2, alin. 6 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, dispune liberarea condiţionata a  ersoanei condamnate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Mureş.

Citeşte şi: Postare tulburătoare pe pagina de Facebook a lui Petrică Mîţu Stoian cu câteva zile înainte să moară: „Profitați din plin de toate momentele vieții!”

Gheorghe Ştefan a fost eliberat din închisoare, dar mai are o altă condamnare în dosarul Poştei Române

Gheorghe Ştefan, poreclit „Pinalti”, s-ar putea întoarce în spatele gratiilor, La mijlocul lunii octombrie, fostul edil a primit o altă condamnare, dar decizia nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Ştefan la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălarea banilor într-un dosar privind fraudarea Companiei Naţionale Poşta Română.

În mai 2017, Gheorghe Ştefan a primit în acest dosar, tot la Tribunalul Bucureşti, o condamnare de 8 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului.

Conform deciziei instanţei, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenţă şi 3 ani şi 6 luni pentru spălarea banilor, fiind achitat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanţa a constatat că aceste pedepse sunt complementare cu alte condamnări definitive primite de Gheorghe Ştefan în mai multe dosare penale, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani şi 9 luni închisoare.

Din această pedeapsă se vor scădea perioadele petrecute anterior de fostul primar în arest preventiv sau penitenciar, respectiv 29 octombrie 2014 – 19 iunie 2015, 3 octombrie 2016 – 20 septembrie 2017 şi 29 iunie 2018 – 15 noiembrie 2018.

Citeşte şi: Petrică Mâțu Stoian, o viață închinată scenei. Cele mai frumoase melodii din întreaga sa carieră / VIDEO