GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci cand te afli în ELVEŢIA

Cu staţiuni de ski de renume mondial şi peisaje care îţi taie respiraţia, Elveţia este una dintre cele mai atractive ţări din Europa în perioada de iarnă. Deşi există o mulţime de lucruri pe care ar trebui să le faci în excursia din Elveţia, sunt, însă, şi câteva lucruri de la care ar trebui să te abţii, dacă nu vrei să pari lipsit de bune maniere.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 07:59
GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci cand te afli în ELVEŢIA

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Spania

Nu vă jucaţi cu ecologia şi grija pentru mediu

Elvetia este recunoscută ca fiind una dintre țările cele mai curate din lume, clasându-se de multe ori în topul listei destinaţiilor de călătorie eco-friendly, aşa că aveţi grijă să respectaţi regulile de reciclare şi protejare a mediului înconjurător. Folosiţi cu încredere tramvaiele publice pentru a vă deplasa în jurul orașelor şi călătoriţi pe distanțe lungi folosind transport feroviar.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în INDIA

Pe stradă, aruncaţi deşeurile în locurile special amenajate, altfel veţi fi ţinta reproşurilor din partea trecătorilor şi riscaţi şi o amendă usturătoare. Nu aruncaţi banii pe apă îmbuteliată, apa de la robinet din Elveţia este la fel de pură ca apa minerală la sticlă.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci cand te afli în FRANŢA

Nu vă aşteptaţi la chilipiruri

Elveția este una dintre cele mai verzi destinaţii din Europa, dar nu este, din păcate, şi una dintre cele mai ieftine. În ciuda hotelurilor, restaurantelor și magazinelor scumpe, există încă unele moduri de a economisi bani  –  rezervaţi cazarea şi excursiile în avans pentru cele mai bune oferte, achiziționaţi pachete de familie sau la preț redus de pentru studenți şi căutaţi hoteluri care oferă cartele gratuite de transport public pentru vizitatori, dar nu vă plângeţi de preţuri odată ce aţi ajuns acolo.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci cand te afli în MAREA BRITANIE

Nu refuzaţi bucătăria locală

Elveția este cunoscută mai ales pentru ciocolata sa bogată şi cremoasă, dar există o mulţime de alte preparate din bucătăria locală pe care trebuie să le încercaţi. Brânză este o altă specialitate a țării și există zeci de ferme și fabrici de brânzeturi unde puteți gusta soiuri ca Gruyère, Emmental și Raclette. Cârnații germani, Rosti (un fel de cartofi ) și gugelhupf (prăjituri cu cremă) merită gustate alături de un vin elvețian – care este în mare parte produs în regiunea Lavaux. Nu refuzaţi produsele tradiţionale, mai ales dacă sunteţi în vizită la cineva, pentru că se vor simţi insultaţi.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci când te afli în America

Atenţie la comportamentul în public.

În părțile germane ale Elveției, chemaţi chelnerul cu „Herr Ober” şi chelneriţa cu „Fräulein”. Este considerat nepoliticos să faci cu mâna sau să pocneşti din degete în restaurante.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când mergi în Germania

Nu arătaţi cu degetul arătător spre cap. Aceasta este considerată o insultă.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

Daţi mâna cu toți cei prezenți – bărbați, femei și copii – la întâlnirile de afaceri sau sociale. Daţi mâna din nou atunci când plecaţi.