Ghinea: Nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate

Ghinea a menţionat că toate partidele din coaliţie au fost de acord cu aplicarea principiului contributivităţii.

10 iun. 2021, 06:13
Ghinea: Nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, miercuri seară, că nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate, însă USR PLUS susţine că ”toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă”.

”Asta scrie acolo în PNRR, să aducem pensiile speciale în linie cu contributivitatea”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Cristian Ghinea.

Întrebat dacă doar pensiile magistraţilor sunt intangibile, în acord cu decizia CCR pe acest subiect, Ghinea a afirmat: ”În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect”.

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan: Cea mai mare pensie specială este de 79.000 de lei

”Nu este consens cu ce categorii de pensii speciale să acoperim. Am avut nenumărate discuţii pe acest  subiect, dar, cu cât ne apropiem mai mult de o decizie, cu atât problema se va acutiza şi trebuie să avem discuţia asta public. Din punct de vedere al USR PLUS, toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă. Avem nişte limite ale CCR, eu cred că aceste decizii ale CCR sunt greşite”, a adăugat Ghinea.

Ghinea a menţionat că toate partidele din coaliţie au fost de acord cu aplicarea principiului contributivităţii.

Barna, despre pensiile speciale ale primarilor: Poziţia noastră este aceea de a bloca şi a nu permite intrarea în vigoare a acestei iniţiative şi solicităm colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat luni că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este aceeea de a bloca şi a nu permite intrarea în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor, menţionând că solicită colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei iniţiative.

Dan Barna a declarat luni, că lupta cu pensiile speciale reprezintă destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme înţepenit în legislaţia naţională.

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan spune când se modifică pensiile magistraţilor. Va fi o nouă formulă de calcul!

“Un alt subiect abordat este cel legat de legea privind abrogarea pensiilor speciale ale primarilor. Este o iniţiativă în Parlament, vedem voturi cel puţin surprinzătoare în comisiile parlamentare, USR-PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj, îl voi transmite şi în această seară la coaliţie. Lupta cu pensiile speciale înseamnă piesă cu piesă destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme foarte adânc înşurubate şi înţepenite în legislaţia naţională tocmai de aceea faptul că aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare trebuie să ne asigurăm nici că nu se va întâmpla lucrul acesta pentru că vedem şi avem experienţa amară a legislaturii trecute cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislaţia activă”, a explicat co-preşedintele USR-PLUS.

El a menţionat că solicită colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi.  “Poziţia noastră este aceea de a bloca şi a nu permite intrarea în vigoare a acestei iniţiative şi solicităm coleegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi care este în vigoare în momentul de faţă, ar urma să intre în vigoare la anul”, a explicat Dan Barna.